Devlet öğlencilerin eğitimi için her yıl yardımda bulunuyor. Öğrenciler yapılan yardımların başında KYK bursu geliyor. Öğrenciler KYK bursu dışında devletin verdiği başka bursların olup olmadığını araştırıyor. Peki KYK bursu dışında başka hangi burslar veriliyor?

Devletin verdiği burslar

VGM bursu Vakıflar Genel Müdürlüğü yardıma muhtaç aileler için eğitim karşılığı öğrencilere veriliyor. VGM bursu ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. VGM bursu 9 ay boyunca veriliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bu bursuna resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

KYK bursu

KYK bursu üniversiteye giden yardıma ihtiyacı olan öğrencilere eğitim karşılığı verilmektedir. KYK bursu 12 ay boyunca verilmektedir. Bazı öğrenciler geri ödeme kredi veriliyor öğrenciler okul bitirdikten 2 yıl sonra geri ödemeli bursu ödüyor

Diğer burslar

Devlet dışında öğrencilere özel kurumlarda burs vermektedir. Özellikle Sabancı, Koç, Borusan gibi büyük şirketler her sene öğrencilere burs vermektedir. Bu burslardan faydalanmak için büyük şirketlerin resmi sitelerini takip edilmelidir.

Editör: Wan Haber