4 saatlik Kabine Toplantısı'nın ardından buğday alım fiyatları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından, bakliyat, yaş çay ve ekmeklik buğdayın alım fiyatlarını açıkladı. Kabine Toplantısı'nda ayrıca mercimek alım fiyatı da belli oldu. 

BUĞDAY ALIM FİYATI NE KADAR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan buğday alım fiyatını resmen açıkladı. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamalarda ''Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltilmiştir. Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz. Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlanacak. Açıkladığımız alım fiyatları, diğer kamu kurumları için de referans fiyat olacak, farklı fiyatlandırma yapılmayacak." dedi.

ÇİFTÇİLERİN BORÇLARI ERTELENECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklanan alım fiyatlarının diğer kamu kurumları için de referans fiyat olacağını ve farklı fiyatlandırma yapılmayacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerin ziraate ve tarım kooparatiflerine olan borçlarının erteleneceği açıklandı. Türkgün

Editör: Wan Haber