İşlemci üreticisi raizen modelleri ile satışlarını yüksek oranda arttırmayı hedeflemektedir. İntel ile olan rekabetini devam ettiren bu firma, bir taraftan da yeni modelleri için çalışmalarını sürdürmektedir. Daha önceden de firmanın en yeni ve en güçlü işlemcileri arasında bulunan Raiysen 9 3900XT amacıyla performans testi açıklanmıştı.

AMD Pazar Payı Yükselmeye Devam Ediyor
İşlemci piyasasındaki rekabet son zamanlarda iyice kızışmış bir hal aldı. Artık kullanıcılarına daha çok AMD markalı işlemci ürünleri tercih etmesi ile beraber piyasada dengeler değişti. Hatta performans odaklı testlerde AMD işlemcilerinin rakibi intel işlemcilerinin önüne geçmesi kullanıcıların tercihlerini de değişmiş durumdadır. Her ay yayımlanan donanım ve yazılım anketi neticelerinde amd’nin kullanımı ile ilgili oranlarının artış gösterdiği görülmektedir. Fakat hala İntel işlemci sisteminin büyük orana sahip olduğunu belirtmekte fayda var. çünkü anket sonuçlarına göre Mayıs ayında steamda oyun oynayan oyuncuların yüzde yetmiş 7.54 İntel yüzde 22.45 Amd marka işlemciye sahiptir. AMD işlemci sisteminin Ocak ayında oranı %21.30 6 seviyelerinde 7 Firma bu oranı geçtiğimiz mart ayı haricinde sürekli yükseltip öte yandan aynı testi sonuçlarına göre AMD ekran kartları içindir. Veriler gelmeye başladı. Bu oranlara göre NVIDIA kullanım oranı %73, AMD kullanım oranı ise %15.90 8 ve İntel kullanım oranı ise yüzde 10.63 olarak tespit edildi. Anket sonuçlarına bir bağlantının paylaşılması şeklinde firma kullanıcıların erişim sağlanmasına imkan tanıdı.

Kullanıcıların merakla bekledikleri AMD ryzen 9 3900x performans testi belirlendi. Bu işlemci ile birlikte AMD ryzen 7 3800x performansa tersi de kendini gösterdi. Firmanın en yeni modelleri olacak olan bu işlemciler Ryzen mimarisi ile kullanıcıların hizmetine sunulacak. Ryzen servisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bu firma, yeni modellerinde de yüksek çalışma hızlarını elde etti. Her iki model, masaüstü bilgisayarlar için gelecek ve 7 mm fabrikasyon sürecine sahip olarak kullanıcıların hizmetine sunulmuş olacak.
 

Editör: Wan Haber