Dünyada altın üretiminin en çok gerçekleştiren ülke Çin'dir. Fakat yine de bütün dünya ülkelerinde altın rezervleri ne rastlanmaktadır. Özellikle de son birkaç gün içerisinde Ağrı’nın bir ilçesindeki temel kazma çalışmaları sonrasında altın rezervlerini rastlanmıştır.

Peki Altın hesabı ne demek? Konuyla ilgili merak edilenler ve çok daha fazlası makalemizde...

Altın Hesabı Ne Demektir?

Bir tür mevduat hesabı olan altın hesabı, altın/karın bankaya yatırılarak değerlendirilmesi veya bankadan bu altın/ları satın almak isteyenlerin kullandıkları bir hesap türüdür.

Altın hesabı ile gram veya çeyrek altın gibi kuyum çeşitleri banka hesabına yatırılmak sureti ile hesabın oluşturulması mümkün olduğu gibi anlık kur kıymetleri baz alınarak para karşılığı da hesap açılabiliyor. Bütün bankaların değişik altın hesabı ve sundukları değişik avantajlar olduğu için yatırımcılar bankaların altın hesabı yorumları oldukça dikkate alınmaktadır.

Bankalarda Altın Hesabının Açılması

Birikimlerini bir altın hesabı açmak suretiyle değerlendirmek isteyen vatandaşlar, altın hesabı nasıl açılır? Gibi çeşitli soruları son zamanlarda arama motorlarında sormaya başlıyor. Altın hesabı açmak amacıyla vatandaşlar iki değişik uygulamayı kullanmaktadır. Bunlardan birincisi altın hesabı açılacak olan bankanın faiz oranları ve sunmuş oldukları çeşitli imkanlar ile ilgili bir araştırma yapılmaktadır. Banka seçimi yapıldıktan sonraki aşamada ise bankanın müşterisi olunacak ve banka şubesine gidilmek suretiyle veya ilgili bankanın internet bankacılığı ya da mobil uygulaması kullanılarak altın hesabı açma işlemleri sağlıklı bir şekilde yapılır.

Vadeli Altın Hesabı Nedir?

Tıpkı normal euro, dolar ve TL bazında bankalarda açılan mevduat hesapları gibi aynı şekilde altın hesabı da açılabilir.

Vadeli altın hesabı açmak amacıyla gerekli olan en azından altın koşulu da bankadan bankaya göre değişiklik gösteren diğer unsurlardandır.

Bankalarda açılan mevzu atlı altın hesabı Adı üzerinde olduğu gibi belli bir süre sonunda bankada bulunan altınların sahibine belli bir faiz getirisi sağlamasıdır.

Buradaki faiz, TL olarak Hesap sahibinin hesabına nakit bir şekilde aktarılabileceği gibi ya da hesap sahibinin istemesi halinde tekrar bu faizdeki paranın altın hesabı şeklinde altın hesabına aktarılması da mümkündür.

Vadesiz Altın Hesabı Nedir?

Bir diğer altın hesabı uygulaması seçimi de vadesiz altın hesabı olmaktadır. Gelir vergisi ya da masraf ve ödemesi gerçekleştirilmeden satım ve alım işlemlerini sağlamak amacıyla kullanılan bir hesap türüdür. Hesap açılışından yanı sıra aynı zamanda işlemler açısından hesapta fiziki manada bir altın teslimatı bulunmamaktadır.

Editör: Wan Haber