Altının gram fiyatı bugün yani 8 Nisan Perşembe, güne yükselişle başlamasının sonrasında, 458 lira civarında işlem görmeye başladı. Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altın 752 TL'den satışa sunulurken, Cumhuriyet altını ise 3064 TL'den işlem görmeye başladı.

Çeyrek Ve Cumhuriyet Altını Ne Kadar?

Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altın 752 TL'dir işlem görürken Cumhuriyet altını ise 3 gün 64 liradan satışa sunuluyor. Altının fiyatı ise şu dakikalar içerisinde 1145 dolardan alıcısına ulaşıyor.

IMF: Aşı Politikası Ekonomik

Uluslararası Para fonu IMF ile Dünya bankası'nın düzenlemiş oldukları Bahar toplantıları bağlamada dün bir basın toplantısı gerçekleştiren IMF başkanı Kristalina Georgieva, aşı politikasının ekonomik bir politika olduğunu dile getirerek, yeni tip covid-19 salgınının sona erdirilmesinde sağlanan hızlı ilerlemenin küresel ekonomiye 2025 senesine kadar yaklaşık olarak 9 trilyon dolarlık katkı sağlayacağını dile getirdi.

Piyasaların Gözü Kulağı Gündemde!

Analistler, küresel ölçekte genişlemeci politikalardan destek bulmuş olan altının ons fiyatında meydana gelen yükselişin şimdilik sınırlı tutulduğuna dikkat çekerek, bugün ABD merkez Bankası başkanı Powell'ın açıklamalarının yanı sıra aynı zamanda Euro bölgesinde üretici fiyat endeksi ve ABD'de haftalık işsizlik başvurularının takip edileceği açıklandı.

ABD merkez Bankası başkanının yapacağı açıklamalar altının fiyatında ciddi dalgalanmaları sebep olabilir.

Editör: Wan Haber