Milyonların merak ettiği 2022 asgari ücret zammı ile ilgili heyecanlandıran bir rakam gündeme geldi. 2022 yılında asgari ücretin 3400 TL olacağına dair iddialar yüzleri güldürdü. 2022 yılında asgari ücrete yapılacak zam şimdiden gündemin en önemli başlıklarından biri. Son dönemde gelen zamlar ve gıda ürünlerindeki fiyat artışı özellikle asgari ücretle çalışanları bir hayli zorluyor. Asgari ücretle çalışan işçilerin ise gözü ve kulağı 2022 yılında yapılacak zamma çevrildi.

2022 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?
Yaz döneminin sonuna gelinmesi ve Eylül ayının başlamasıyla birlikte yeni yıl için de geri sayım başladı. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte özellikle asgari ücretle çalışan işçiler 2022 asgari ücret zammını merak etmeye başladı. Dünya genelinde etkili olan ve ülkemizde de etkisi süren koronavirüs salgınının ekonomiye olumsuz etkileri, hayat pahalılığı ve gıda fiyatlarındaki durdurulamayan artış vatandaşları bir hayli zorluyor.

Özellikle de asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşlar yeni yılda yapılacak zammın hayatlarını biraz daha kolaylaştırmasını istiyor. 2022 asgari ücret zammı ile ilgili kulislerde dolaşan bilgiler ise milyonlarca çalışanı heyecanlandıracak türden. 2022 yılında asgari ücrete rekor bir zam yapılacağı ve yapılan zamla birlikte çalışanların biraz da olsa rahatlayacağı belirtiliyor.


Asgari Ücretle İlgili 3400 TL İddiası
2021 yılı Ocak ayında yapılan zamla birlikte asgari ücret 2 bin 825 TL olmuştu. Asgari geçim indirimi ile birlikte asgari ücret 3 bin liranın üzerine çıkarken belirlenen bu miktar çalışanların beklentisini karşılamamıştı. Şimdi asgari ücretle çalışalar yeni yılda rekor bir zam bekliyor. Kulislerde konuşulanlara göre bu konuyla ilgili devletten de atılan önemli adımlar var. 2022 yılı asgari ücret zammının şimdiye kadar hiç görülmemiş rekor bir zam olacağı iddia ediliyor.

İşçi Sendikaları ise yeni yılda asgari ücretin 3400 TL'nin üzerinde olacağını tahmin ediyor. Aralık ayından itibaren Çalışma Bakanlığı ve İşçi Sendikaları arasında asgari ücret pazarlıkları başlayacak. 1 Ocak 2022 günü ise yeni asgari ücret zammı kamuoyuyla paylaşılacak. 

Editör: Wan Haber