2020 senesine girmemizle beraber itfaiye eri maaşlarının ne kadar olacağı ile ilgili sorular çeşitli arama motorlarında sorulmaya başlandı. Konu ile ilgili detayların tamamı bu makale içerisinde bulunabilir.

İtfaiye Eri Kimdir, Ne İş Yapar?

İtfaiye eri, başta yangın söndürme faaliyetlerini yerine getiren kurumlar olmak üzere pek çok doğal afet ve acil durum kurumlarında vatandaşlardan can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü faaliyetleri yerine getirmektedirler.

Nasıl İtfaiye Eri Olunur?

İtfaiye eri olmak amacıyla isteyen kişilerin izlemesi gereken pek çok adımlar mevcuttur. Bu hususta adaylar, lise, lisans ve önlisans mezunu olarak bu mesleği icra edebilirler. Adayların lise veya meslek liselerini itfaiyecilik ve yangın güvenliği bölümlerinden mezun olduktan sonra lisans seviyesinde bölümlerden mezun olmaları gerekecektir. Mezun olduktan sonra ise adayların ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS sınavlarından da yeteri puanı alarak kamuda itfaiye eri olarak istihdam edilmeleri mümkündür.

2021 İtfaiye Eri Maaşları?

2020 senesi itibari ile mesleği yeni girmiş olan bir itfaiye eri 4000 TL civarında maaş almaktaydı, kamu personeline 2021 senesi itibari ile gerçekleştirilecek olan % 7 lik zam, itfaiye eri maaşlarına da yansıyacaktır. Buna göre 2021 senesinde mesleğe yeni başlayan bir itfaiye eri ortalama 4 mi 280 TL maaş alacaktır. 2020 senesinde 9/1 derecesinde 3894 TL maaş alan bir itfaiye eri 2021 senesi itibariyle 4166, TL ¼ derecesinde faaliyet gösteren ve 25 yıl ve özel hizmet eden bir itfaiye eri ise 4859 TL maaş alacaktır.

Editör: Wan Haber