Rusya, İran ve Türkiye arasında Moskova’da Halep için üçlü zirve başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada Büyükelçi Andrey Karlov’un öldürülmesinin hesabının sorulacağını söyledi. Çavuşoğlu, Rusya Büyükelçiliği’nin bulunduğu sokağa Karlov’un adının verileceğini açıkladı.

Türk ve Rus heyetleri üçlü zirve öncesinde ikili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde yapılan ortak basın açıklamasında Halep için bir araya gelen bakanların gerçekleştirdiği toplantıda dün akşam Ankara’da düzenlenen büyükelçi suikastı da gündeme geldi. İlk olarak konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Devlet başkanlarımızın dün ifade ettikleri gibi bu trajedi uluslararası terörizmle daha etkin bir şekilde mücadele etmemizi gerektiriyor. Bugünkü ikili toplantımız ve üçlü toplantımız; Suriye’deki çözüme, insani yardımın ulaşımının kolaylaştırılmasına, siyasi çözüme yönelik çalışmamıza katkı sağlayacaktır. Ve teröristlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: HESABI SORULACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, saldırının sorumlularından hesap sorulması için Rus yetkililerle ortak çalışacaklarını ifade etti. Çavuşoğlu, “Sayın Karlov iyi bir diplomat olmasının yanında harika bir insandı. Benim için iyi bir dosttu. İki taraf da yapılmak istenenin farkındadır. Sayın Putin’in önerisini Cumhurbaşkanımız tereddüt etmeden kabul etti. Sizin ve bizim uzmanlarımız birlikte çalışacaklar. Şeffaf bir şekilde bu terör saldırısının arkasında ne var ortaya çıkaracaklar. Elbette bu terör saldırısının hesabı da sorulacaktır. Kendisinin adını hem Ankara’da hem de yüreğimizde yaşatacağız. Büyükelçiliğinizi bulunduğu sokağa da Andrey Karlov’un adını vereceğiz” dedi. (Gazeteduvar)

Editör: Wan Haber