Yeni seçilmiş ABD başkanı Donald Trump, Suriye’de güvenli bölgeler oluşturmayı hedeflediğini söyledi. Donald Trump, Pennsylvania eyaletinin Hershey şehrinde yaptığı konuşmada “Suriye’de durum çok üzücü. Bu yüzden biz de oradaki insanlara yardımcı olacağız” dedi.

New York Times’ın haberine göre Suriye’deki sivil halkın yaşama şansı olabilmesi için güvenli salanlar oluşturacaklarını ve bu proje için gereken parayı körfez ülkelerinden tedarik edeceğini söyledi. Trump, daha önce Avrupa’ya doğru yönelen mülteci akımını yavaşlatmak için güvenli alanlar inşa etmeyi teklif etmişti ama kendisine yönelik istihbarat akışı başladığından beri bu öneriyi ilk defa tekrarlıyor.

TRUMP’TAN TEK BAYRAK VURGUSU

Hershey şehrinde yaptığı teşekkür konuşmasında Donald Trump,  güvenli alan projesini aşırı İslamcı geçmişiyle bilinen ülkelerden ABD’ye yapılacak girişlerin sınırlandırılması vaadiyle de birleştirdi.  Donald Trump, “Bundan sonra küresel bayrak, küresel para birimi diye, küresel marş diye bir şey yok. ABD bayrağı hakkettiği saygıyı görecek” dedi.

Kaynak: Gazeteduvar

Editör: Wan Haber