Dünyaca ünlü İtalyan asıllı Fransız modacı Pierre Cardin 98 yaşında hayatını kaybetti. Bunun üzerine bütün dünyadaki arama motorlarında sıklıkla Pierre Cardin kimdir? Soruları sorulmaya başlandı.

Pierre Cardin 2 Temmuz 1922 senesinde İtalya’nın San Biagio Di Callata kentinde dünyaya gelmiştir. Pierre Cardin henüz 2 yaşındayken Ailesi Fransa’ya göç etmek zorunda kalmıştır.

İlkokul mezunu olan Pierre Cardin' i oluşturmadan önce mimarlığa olan ilgisi sebebiyle kısa bir süre Paris’te Mimarlık eğitimini almıştır. Okulunun yanı sıra aynı zamanda 14 yaşından beri saint-etienne kentinde bir terzinin yanında çırak olarak iş hayatına atılmıştır.

II. Dünya Savaşı döneminde gönüllü bir şekilde Kızılhaç’da muhasebecilik görevini yerine getirmiştir. Modaya olan tutkusu çok daha ağır basınca 1945 senesinde modacı olma hayalinin peşinde koşarak Paris’e taşınmıştır. Ünlü modacı, modacılık ile ilgili kariyerine 1945 tarihinde Jean Cocteau ve Christin ile tanışarak Güzel ve Çirkin filminin kostüm ve maskelerini tasarlamakta başlamıştır.

1991 Senesinde UNESCO Kültür Elçiliği’ne Seçildi

Sosyal içerikli faaliyetlerini daha çok ön planda tutmaya çalışan ünlü modacı, Vietnam Savaşı, Çernobil Kazası gibi pek çok sosyal olaylara dikkat çekmeyi de başararak kamuoyunun ilgisini toplamayı başardı. Maksimum restoranlarından sonra maksimum oteller zincirlerini de el atan Ünlü Modacı Pierre Cardin moda dünyasının öncüsü haline gelmeyi böylelikle başardı. Kendisinden önce hiçbir modacının cesaret edemediği konulara girerek kendini kanıtlamaya da başardı unısex kavramını yerleşikleştirip sadizmin babası marquis de sade’nin kalesi Lacoste'u onarmak suresi ile günümüzde tiyatro faaliyetlerin gerçekleştirildiği bir sahne şekline getirdi.

Pierre Cardin’in Ölümü

29 Aralık 2020 tarihinde Amerikan Hospital of Paris’te yaşa bağlı olarak meydana gelen organ yetmezliği sebebiyle dünyaya veda etmiştir.

Editör: Wan Haber