Ayrıca koronavirüs (coronavirus) nedeniyle Fatıma-i Masume Türbesi'nde dini merasimlere sınırlama getirilirken, koronavirüsün yayılmasını engellemek için türbede dezenfekte işlemleri yapılıyor. Son duruma göre, İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e yükseldiği açıklanmıştı. İran Sağlık Bakanlığı 34 yeni kişide daha koronavirüs tespit edildiğini belirtirken, Irak Sağlık Bakanlığı ise Kerkük'te 4 kişide virüs tespit edildiğini duyurdu. Irak'taki enfekte kişilerin tamamının İran'dan gelen kişiler olduğu belirtildi

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 6 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 15'e çıktı. 34 kişide daha virüs tespit edilen ülkede toplam vaka sayısı 95'e yükseldi. İran Sağlık Bakanı Nemeki karantina uygulamak zorunda kalmamak için koronavirüs tespit edilen 11 eyalette halka sokağa çıkmamaları çağrısında bulundu.

İran'ın Kum kentinde yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Fatıma-i Masume Türbesi'nde dini merasimlere sınırlama getirilirken, virüsün yayılmasını engellemek için türbede dezenfekte işlemleri yapılıyor.

AA'nın haberine göre, halk da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için maske taktı. AA

Editör: Wan Haber