İsrail'de bilim adamları tarafından yapılan araştırmalara göre; Hamile iken, covid-19 virüsü aşısı olan annelerin bebeklerine antikor aktardıkları ortaya çıktı.

İsrail'de Gerçekleştirilen Bilimsel Bir Araştırmanın Sonuçları Ortaya Çıktı

Hamile iken, yeni tip koronavirüsü aşısı yaptıran kadınların, bebeklerinde virüse karşı antikor bulunduğu tespit edildi.

Times Of İsrail Gazetesinde Bulunan Habere Göre;

Hadassah Sağlık Merkezi, henüz Hamile iken, covid-19 aşısı olan kadınların dünyaya getirmiş oldukları bebekleri ile alakalı araştırmasının çarpıcı neticelerini kamuoyu ile paylaştı.

Araştırma bağlamında, annelerine covid-19 aşısının her iki doluda uygulanan 40 bebeğin dünyaya geldikten sonra göbek kordonundan kan örnekleri alındı. Yapılan testlerde, bebeklerin tamamında kovit 19'a karşı antikor bulunduğu tespit edildi.

Sağlık Merkezi virüs departmanında görevli olan Profesör dana Wolf, Yapılan bu araştırmanın, aşılanan annelerin bebeklerine doğumdan önce covid-19 da karşı gerekli olan antikoru aktardığını ortaya çıkaran çok önemli bir buluş olduğunu dile getirdi.

Wolf, araştırmanın, hamile kadınların Corona virüsüne karşı aşılamanın önemine ve avantajına işaret ettiğini de açıkladı.

İsrail'i Sağlık Bakanlığı, başlangıçta bu aşılama uygulamalarını önermez Ken, Daha sonrasında ise hamile kadınların da açıklanmasına karar vermişti.

Konu ile ilgili İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre aşılanan annelerin bebekleri ile ilgili antikor bulunması durumunun gözlem altında tutularak konu ile ilgili sonuçların önümüzdeki haftalarda kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.

Editör: Wan Haber