Van'ın Merkez İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından, geçtiğimiz yıl Haziran ayından itibaren ilçe merkezinde bulunan elektrik trafo kabinleri ressamlar tarafından boyatılmıştı.

Daha önce yazı ve çok sayıda irili-ufaklı afiş ve ilanların bulunduğu trafo kabinleri kentin tarihi ve doğal güzellikleri resmedilerek çok muhteşem bir görüntü oluşmuştu.

Cadde ve sokaklarda bulunan küçük metal trafoların yanı sıra, beton trafolar da kentin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini anlatan çizimlerle estetik hale getirilmişti.

Van'ı anımsatan şahsiyetler, Van Kedisi, Eski Van Evleri, ters lale, Van Kalesi, Van Gölü ve farklı türden oluşan resimlerin yanı sıra çeşitli manzara resimlerinin de işlendiği metal ve beton trafolar, cadde ve sokaklarda güzel görüntüler oluşturmuştu.

Ancak bazı duyarsız vatandaşlar çeşitli duyurularını bu trafolara asarak, güzel görüntüyü yeniden çirkin görüntüye çeviriyor.

'Satılık araba, satılık ev, özel ders verilir, fotokopi çekilir, dürüm+ayran … tl, ikinci el eşya takas yapılır' türünden ilan ve afişler vatandaşların da tepkisini çekiyor.

Vatandaşlar, bu tür ilan ve afişleri asanlara cezai müeyyide uygulanmasını istiyor.(Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber