Signal, bip, telegram, dedi, uygulamalarına geçiş yapmaya vatandaşlar başladı. WhatsApp uygulamasının yeni kararları doğrultusunda kullanıcı sayısında ciddi bir düşüş meydana geldi.

BTK, Ya Geri Adım Atılacak Ya Da Engelleriz Dedi

Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre WhatsApp uygulamasının bu yeni almış olduğu kararların Türkiye’de kişisel verilerin korunması kanunu hükümlerine takıldığı açıklandı. Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumundan gelen son dakika açıklamalara göre vatandaşların bu hususta aceleci olmamaları ve herhangi bir şeye onay vermemeleri istendi. Gerekli açıklamaların bu hafta içerisinde yapılacağı, facebook platformunun geri adım atmaması durumunda da WhatsApp uygulamasının Türkiye’den engellenebileceği belirtildi.

Geri Adım Atılır Mı?

WhatsApp Platformu tarafından kullanıcılara gönderilen sözleşme metnine göre 8 şubat tarihine kadar yeni gizlilik politikasının kabul edilmesi yönünde zorunlu tutulmaları bekleniyor. Kabul edilmemesi durumunda ise kullanıcıların WhatsApp uygulamasına erişimini kaybetmesi bekleniyor.

 Tam da bu bağlamda tepkilerin önüne geçmek amacıyla Facebook platformunun sözleşmeyi  engellenebileceği ya da erteleyebileceğin tahmin ediliyor. Türkiye’de WhatsApp uygulamasını kullanım oranı %88 düzeyinde karardan geri adım atılmaması halinde bu oranın düşeceği ifade ediliyor.

Editör: Wan Haber