Dünya üzerinde 2,5 milyar kullanacısı bulunan online mesajlaşma uygulaması Whatsapp, Geçtiğimiz günlerde yeni oluşturmuş olduğu güvenlik sözleşmesi ile tepkilerin odağı olmuştu. Güvenlik sözleşmesinde kullanıcıların bütün kişisel verileri 3. Şirketlerle paylaşılabilecekti.

Ancak bu durumun çok fazla tepki çekmesi neticesinde Whatsapp şirketi sözleşmeden vazgeçeceğini ilan etti.

Bir televizyon kanalında yer alan habere göre Whatsapp uygulaması geri adım attı. Gizlilik politikalarını değiştirmeyeceğini açıklayan firma oldukça dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Whatsapp uygulamasının geri adım atmasının en temel sebeplerinden bir tanesi son 24 saat içerisinde oldukça fazla tepki alması oldu. Bu süre zarfı içerisinde Türkiye’den 15 milyona yakın kişi Whatsapp uygulamasını Cep telefonlarından sildi ve değişik platformlara yöneldi.

Konu ile ilgili Whatsapp ve Facebook gibi dünyaca ünlü  iletişim devlerinden henüz resmi bir açıklama bulunmazken, bu iki firmaya yakın sosyal medya hesaplarından firmaların üst düzey yönetim kurulu üyelerinin bu olaya el atmaları gerektiğini ve bunun en mantıklı çözümünün ise Whatsapp sözleşmesinin geri çekilmesi olduğu açıklandı.

Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Whatsapp sözleşmesinin kesin bir şekilde geri çekilip çekilmeyeceği kesinlik kazanacak.

Editör: Wan Haber