Telegram Güvenli Mi, Nasıl İndirilir, Ücretli Midir?

WhatsApp’ın piminin çekilmesinden sonra dünya genelinde mesajlaşma platformları arayışı içerisinde olan kullanıcıların en çok indirdikleri ve tercih ettikleri mesajlaşma uygulaması Telegram’dır.

Ücretsiz bir şekilde kullanım olanağı sunan ve telefonların uygulama marketlerinden kolay bir şekilde indirilebilen Telegram pek çok özellik barındırmaktadır. Sesli, görüntülü ve yazılı iletişim avantajı sağlayan Telegram ayrıca veri paylaşımı açısından da oldukça faydalı bir uygulamadır. Büyük dosyaları dahi kolay bir şekilde paylaşma olanağı tanıyan Telegram uygulaması gizli modlar barındırmakta. Bu modlar ile Telegram bile size erişim sağlayamaz.

Signal Güvenli Mi, Nasıl İndirilir, Ücretli Mi?

Gizli mesajlaşma olarak reklamı yapılan Signal uygulaması da yine aynı şekilde uluslararası kabul görmüş ilkelere dayanır. Tavsiye edilen signal uygulaması ağır şifreleme ile hiçbir biçimde bilgilerin paylaşılmasına izin vermez. Bu nedenle biraz geç bağlanabilen Signal uygulaması bütün telefonlara Market uygulamaları üzerinden indirilebilmekte ve ücretsiz bir şekilde kayıt olunabilmektedir.

Son 24 saat içerisinde Whatsapp kullanıcıları sayısında %15 oranında bir düşüş meydana geldi. Bu süreçten sonra bakalım başta Telegram olmak üzere diğer mesajlaşma platformları nasıl hamleler yapacak.

Editör: Wan Haber