Evet, yanlış duymadınız. Dünyaca ünlü video izleme Platformu Youtube   Türkiye’de ofis açacak.

Dünyaca ünlü arama motoru Google’ın video paylaşım Platformu olan YouTube sosyal medya kanunu gereğince Türkiye’de bir ofis açmaya karar vermiş durumda.

 YouTube geçtiğimiz dönemlerde sosyal medya yasasına uymadığı gerekçesiyle 2 kere çok yüklü miktarda para cezasına çarptırılmıştı

Sosyal medya yasasının 1 ekim tarihinde yürürlüğe koyduğu hükme göre 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan sosyal ağ sağlayıcıları açısından temsilcilik atamak bir zorunluluk halini aldı.

Google uygulamasının video paylaşım Platformu olan YouTube ise bu kanun içerisinde bulunan düzenlemelere uyum sağlayamamıştı. YouTube, değişik sosyal ağ sağlayıcılarının da İçerisinde bulunduğu 5 aşama içeren bir yaptırımın ilk 2 bölümü açısından ilk olarak 10 milyon TL, sonrasında ise 30 milyon TL’lik olmak üzere Toplamda 2 defa ceza ödemek zorunda kalmıştı.

YouTube Türkiye ofisi

Dünyaca ünlü video izleme Platformu YouTube’un, ofisi ne zaman açacağı ve nerede kuracağı, Türkiye’deki yasal sorumluluklarının kimin veya hangi şirketin üstleneceği henüz netlik kazanmamış iken, Google’ın resmi olarak İstanbul merkezli Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd Şirketi gibi YouTube’un da aynı şekilde yüksek olasılıkla İstanbul’dan yönetileceği ile ilgili çeşitli söylentiler mevcuttur.

YouTube firması Türkiye’de açacağı ofis ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu:

“Bizler YouTube olarak ifade, özgürlük ve bilgiye ulaşmaktaki hedeflerimize sadakatimiz koruyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yerel düzenlemelerine uyum sağlamak için daima özen gösteriyoruz. Kısa süre önce düzenlenmiş olan 5651 sayılı kanun ile sosyal ağ platformlarını kapsayan yeni yükümlülüklerin tüm boyutlarını uzun süredir inceleme halindeyiz. YouTube’un Türkiye’de bulunan içerik üreticileri ve kullanıcılar adına taşıdığı önemi biliyor ve on binlerce içerik üreticisinin YouTube’dan çıkardığı işleri ilgi ile takip ediyoruz. Bu durumun bilincindeyiz. İlkelerimize sadık bir şekilde YouTube için tüzel kişi temsilci atama sürecinde adım atmak kararı aldık. Türkiye’de bulunan yetkililerle de paylaşılan bu kararı durmaktan memnuniyet duyarız.” İfadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber