Zamanın geçmesiyle beraber kullanmış olduğumuz bilgisayarların açılma hızlarında yavaşlama ve kullanıldıkça aşırı ısınma gibi sorunlar  karşılaştığınız durumlardandır. Peki bu problemler nasıl giderilebilir? Yavaşlamış bilgisayar nasıl hızlandırılır?

Son zamanlarda yeni çıkan bilgisayar fiyatlarının oldukça yüksek olmasından dolayı kullanıcılar, eski bilgisayarlarını daha çok hızlandırma ve ısınma durumlarını minimize etmeye çalışmaktadırlar.

2000 TL ve üzeri bir parayı ödeyip yeni bir bilgisayar almak yerine sadece 100 TL para verip eski bilgisayarın çeşitli sıkıntılarını gidererek yeni bir bilgisayar meydana getirmek oldukça mümkün görünmektedir.

Zaman içerisinde kullanılan bilgisayarların yere düşmesi, camının kırılması, işlemcisinin eskimesi, ısınması, açılmasındaki dakikalarca zaman geçmesine rağmen açılamama durumları...

Yavaşlamış bilgisayar nasıl hızlandırılır?

Gerekli Malzemeler...

  • Ssd-Ssd kutusu-Termal Macun

Eğer ki kullanmış olduğunuz bilgisayarın açılış hızı yavaş ise ve programlar çok geç bir şekilde tepki veriyorsa bu artık ssd diski’ne geçme vaktinin geldiğini belirtmektedir.

  • Ssd (solit state disk) normal harddisk lerden 100 ila 200 kat daha hızlı bir şekilde çalışma imkanı tanıyan depolama teknolojisi ürünüdür. HDD diski çok yavaş olduğu için mutlaka ssd disk almak zorunda kalan kullanıcıların özellikle de uygun bir fiyat ile almaları mümkün olabilmektedir. Özellikle de 240gb 2.5 inç Sandisk marka bir ssd almaları kullanacakları eski bilgisayarlarının ömürlerini oldukça uzatacaktır.

  • Ssd temin edildikten sonra öncelikle bilgisayarın küçük bir tornavida yardımıyla bütün çentiklerden kurtulmak sureti ile yavaş bir şekilde sökülmesi gerekir. Eğer ki ssd yi DVD okuyucusunun yerine takmayı düşünüyorsanız bunun için 1 adet DVD ya da harddisk kutusu diye geçen CD’yi yerleştirmek daha doğru olacaktır.

  • Eğer Termal macunu değiştirmeyip yalnızca ssd takılacaksa bilgisayara o zaman tamamen sökülmesine gerek kalmayacaktır. Yalnızca DVD okuyucuyu söküp yerine ssd diski takılması yeterli olacaktır.

  • Fakat macun, işlemciye sürüleceği için bilgisayarın bütün vidalarının sökülmesi gerekecek.

  • Sırada fanların sökülmesine gelecek. İçerisinde toz birikmiş olabilme ihtimalinden dolayı bilgisayarın ısınması meydana gelecektir. Bu nedenle bir süpürge yardımıyla bütün fanın ve içinin temizlenmesi gerekir. Fana bağlı bir şekilde oluşturulan bakır bir boru vardır. Bu bakır boru kullanıcıların işlemcilerinin soğumasını sağlayacaktır.

  • Termal macun işlemi tamamlandıktan sonra ssd takma vakti gelmiş demektir. Almış olduğunuz ssd kutusunun içerisinde basit bir hareketle ssd diskin image yerleştirip DVD okuyucusunun yerine takılması gerekir. DVD okuyucusunun yerine ssd yi taktığınız için artık DVD okuyucunuzu kullanmaya gerek kalmayacaktır.

  • Yazının başında da belirtildiği gibi 2000 TL ve daha üzeri bir para ödeyip Yeni bir bilgisayar almak yerine sadece 150 ile 200 TL para ödeyip eski bilgisayarınızın işlemcisini hızlandırabilir ısınma problemini giderebilir ve programların çok daha kısa süre içerisinde açılmasını sağlayabilirsiniz.
Editör: Wan Haber