Popüler anlık mesajlaşma uygulaması platforma WhatsApp, alışveriş butonu özelliğinin nasıl kullanılacağı ile ilgili bir video yayınladı. WhatsApp alışveriş bu sonu aracılığı ile firmalar, ürünlerini uygulama içerisinde sergileyebilir. Böylelikle müşteriler, işletmenin WhatsApp hesabı üzerinden katalogda ürünleri ve fiyatları görebilir.

WhatsApp Alışveriş Butonu Nedir, Ne İşe Yarar?

WhatsApp'ın Bu sinir uygulamasında bulunan alışveriş düğmesi aracılığı ile müşteriler, firmaların ürün yelpazesine doğrudan sohbet penceresi uygulaması üzerinden erişim sağlayabilir. Böylelikle müşterilerin katalogları daha pratik bir biçimde keşfetmesine de olanak sağlar. Kullanıcılar, daha önce popüler anlık sohbet uygulaması üzerinden işletmenin bir kataloğu olup olmadığını görmek amacıyla işletmenin profilini olması gerekiyordu.

Söz konusu butonun buton müşteriler aracılığı ile kullanılabilmesi amacıyla firmanın WhatsApp uygulamasına kayıtlı bir hesabının bulunması ve bunu ek bir şekilde bir katalog oluşturması gerekecek. Bu koşulları yerine getirin kullanıcıların sohbet pencerelerinde alışveriş sekmesi otomatik bir şekilde görüntülenecek. Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın business sürümüne sahip olan kullanıcılar, bir katalog oluşturarak ürünlerin ve hizmetlerin sergilenmesi avantajını yakalayabilir ve böylelikle müşterileri ile bu bilgileri paylaşabilir. Katalogda Ayrıca ürünlere, fiyatlar ile açıklamalar ve işletmeye mesaj gönder isimli bir buton dahil yer alıyor. İşletme sahipleri kataloglarına en fazla 500 ürün ya da hizmet ekleyebilir. Güncel kataloglar, Müşterilerin beğendikleri bir ürün ya da hizmete göz atabilmesi ne ve işletme ile doğrudan bağlantı kurmasına olanak sağlar.
 

Müşteriler, ilgilenmiş odakları ürünü veya hizmeti seçerek arkadaşlarıyla paylaşabilir ve hatta söz konusu ürün ya da hizmet ile alakalı sorularını işletmeye sorabilir.

Editör: Wan Haber