Kişilerin ya da kurumların dijital kimliklerini yapılandırmalarının ilk aşamalarından Biri site kurulumudur. Web sitesi geliştirilmesi alanı ile ilgili bütün girişimler aracılığı ile artık bugün Web sitesi nasıl yapılır? sorusunun birçok yanıtı bulunmaktadır. İçerik yönetim sistemi kullanılabilir, web sitesi kurucusu yöntemi kullanılabilir ya da eski yöntemler tercih edilip sıfırdan site kurulumu gerçekleştirilebilir.

Csm İçerik Yönetimi Sisteminin Kullanılması

İçerik yönetimi uygulamalarının web siteleri ve web sitelerini oluşturulan içerik yöntemleri olacak şekilde ayırmak mümkündür. Söz konusu site kurulumu olduğunda piyasanın gerçek lider sayılabilecek iki ya da üç kaynak bulunmaktadır. Bu kaynaklar, ücretsiz bir şekilde kullanıcılara sunulmaktadır. Özellikle de Wordpress en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer almaktadır. Sistemde PHP ile geliştirilmiş ve hepsi de görünüm amacıyla şablon ve tema kullanımını gerçekleştirmektedir. Yeni site kurulumu amacıyla girişimcilik ruhunu öne sererek çeşitli iş yada işlemler gerçekleştirmek isteyenler için Wordpress kesintisiz bir şekilde hizmet avantajı sunmaktadır.

Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Site Kurucusunun Kullanılması

Hep sitesi kurucuları çıkmaya başladığı andan itibaren otomasyon dünyası yeni bir boyuta ulaşmış bulunmaktadır. İlk etapta fonksiyonellik ve tasarım özelliklerinin özelleştirilmesi açısından seçenekler ve diğer alternatifler dinlendirilmiş olsa da artık bugün sadece sürükleyip bırakarak modern web sitesi kuruluşunda harikalar yaratmak mümkündür.

Sıfırdan Web Sitesi Kodlamak

Sıfırdan bir web sitesi kurulumunun kodlandırılması aşamasıdır. Özellikle de basit bir şekilde geliştirici deneyimine sahip olunan üyeler için soru işaretleri ile dolu bir serüven karşılarına çıkabilmektedir. Sabit bir web sitesi oluşturabilmek amacıyla rehberde kullanılan teknolojiler html ve css uygulamalarıdır.

Domain Ve Hosting Almak

Web siteleri genel itibariyle bir bina gibi düşünülebilir. ve her bina gibi kullanıcıların erişebileceği bir adres ve kalabalık bir yere ihtiyaçları olacaktır. Web sitesi nasıl yapılır ile ilgili öğrenilmesi ve internet sitesinde yayınlanması amacıyla web hosting alınmalı ve ona erişim sağlanmalı.

Web Hosing Seçimi

İyi bir web hosting sağlayıcısı yüksek optime, verimlilik ve kalite için elinden gelen bütün çabayı harcayarak hostinger çok ucuz fiyatlara bahsedilen standartları ve daha fazlasını sağlayan servisleri sağlar.

Alan Adının Seçilmesi

Basit bir anlatım ile alan adı, web sitesinin adıdır. Web sitesine girilmesi için tarayıcınızın adres çubuğuna bu isminin yazılması gerekir. Twitter.com ve instagram.com birer adrestir.

Editör: Wan Haber