Arayüzde 15 Saniyelik Reklam Bulunuyordu

Kısa süre önce sosyal medyada Samsung’un yeni arayüzü hakkında yapılan bazı iddialar Samsung kullanıcılarının canını sıkmıştı ve kafalarda soru işaretleri bırakmıştı. Bu yeni arayüzün kilit ekranındaki resimde bir hamburger reklamı bulunuyordu. Bu reklam herkesin kafasında soru işaretleri bırakmaya yetti. Kilit ekranının tam ortasında bulunan reklamın 15 saniye boyunca görüntüleneceği de görülüyordu. 15 Saniyelik reklam sonucu kullanıcıların kilidi açabileceği görülünce Samsung kullanıcıları büyük bir telaşa kapıldı.

Sosyal medya’da haber hızla yayıldı ve Samsung’a eleştiriler çığ gibi büyüdü. Aynı zamanda Samsung alacak olanlarda bu haberden olumsuz etkilenerek almaktan vazgeçti. Ancak yapılan araştırmalar sonucu ekran görüntülerinin gerçek olmadığı ortaya çıktı.

SamMobile editörleri konu hakkında incelemelere başladı. Çok geçmeden de görüntülerin sahte olduğu haberi yayıldı. Samsung kısa bir süre önce de Hava Durumu uygulaması üzerinden Güney Kore’de reklamlar yayınlamaya başladı. Bu reklamlar tabi ki Samsung kullanıcılarını mutlu etmedi. Birçok kişi Samsung’u reklamlar yüzünden eleştirmeye başladı. Bu durum Samsung’un marka yüzüne olumsuz olarak yansıdı.

Samsung’un Yeni Arayüzünde Yayınladığı Görüntüler Sahte Mi Çıktı?

Reklamlar Halen Rahatsız Ediyor

Bir Samsung akıllı telefon kullanıcısı Samsung’un bu reklam uygulamalarına karşı gelmek adına sahte bir ekran görüntüsü görseli hazırlayarak paylaştı. Aslında bizim gördüğümüz ve gerçek sandığımız 15 saniyelik reklam görüntüsü de buydu. Yani Samsung haksız yere birçok eleştirinin kurbanı olmuş oldu. Ancak Samsung halen reklamlarla ilgili çalışmalar yapıyor ve reklam sorunu halen devam ediyor. Yeni arayüzde reklam olmayacağı ortaya çıktı ama mevcut olan arayüzlerde reklamlar olması birçok kullanıcının canını sıkmaya yetiyor. Müzik, Bixby, Samsung Health, Hava Durumu ve Samsung Pay uygulamalarında birçok reklam yer alıyor.

Editör: Wan Haber