Akıllı telefon işletim sistemleri arasında bulunan Android işletim sistemi, en karışık sistemler arasında yer almaktadır. Özellikle de pek çok telefon kullanıcısı, telefonlarındaki verileri tam manası ile silebilmek amacı ile yapılması gereken format atma işlemlerinin nasıl yapıldığını bilememektedir. Samsung modellerine, normal bir fabrika ayarlarına döndürmeden çok daha detaylı bir temizleme olanağı sunan hard format ismindeki biçimlendirme işlemleri yapılır.

Samsung Modellerine Soft Fotmat Nasıl Atılır?

Kullanıcılar, Samsung telefonlarından sadece verilerin silinmesini istiyorlarsa soft format ya da başka bir anlatım ile fabrika ayarlarına geri döndürme işlemleri yapılabilir. Bu işlemler, Samsung telefonlarındaki uygulamaları, uygulama verilerini ve diğer kişisel bazda bulunmayan verileri temizlemek amacıyla kullanılır. Samsung telefonlarına soft format atabilmek amacıyla öncelikli olarak uygulama menüsünden ayarlar uygulamasının açılması gerekir. Daha sonra kişiselleştirme butonunun tıklanılması ile yedekleme ve sıfırlama bölümleri açılır. En son olarak “Fabrika ayarlarını sıfırla” seçeneği ile Telefondaki bütün veriler temizlenebilir.

Samsung Modellerine Hard Format Nasıl Atılır?

İlk önce telefonun kapatılması gerekir. 10 saniye kadar bekledikten sonra güç, ses açma ve home tuşlarına aynı anda basılarak 20 saniye kadar beklenir. Bu işlem yapıldıktan sonra hard format yapılabilecek recovery ekranı açılmış olacaktır. Wipe data Factory, reset isimli seçeneği üzerine gelip ses açma ve ses kısma tuşları ile aynı anda güç butonuna basılması gerekir. Daha sonra açılan sayfada yine ses açma tuşları, Yes uygulamasının üzerine gelmesi ve güç butonu ile seçilmesi gerekir. Bu işlemden sonra wipe cache partition uygulaması için de aynı işlemin uygulanması gerekir. En son etapta reboot system now seçeneği ile telefonun başlatılması gerekir. Bu işlemler aşamalı bir şekilde gerçekleştirildikten sonra telefonun içerisinde herhangi bir kişisel veri, uygulama ya da başka bir bilgi bulunmayacaktır. Yani diğer bir anlatımla telefon yeni (sıfır) gibi olacaktır. Eğer kullanıcılar, telefonlarına format atmayı bilmiyorlarsa ya da yanlış bir uygulama ve kullanım sonucunda telefonda İstenmeyen herhangi bir problemin oluşmasına yol açabilabilir.

Editör: Wan Haber