Teknolojinin gelişmesiyle birlikte cep telefonları aracılığıyla birçok işlem kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Bununla ilgili olarak da yazılım şirketleri veya mobil uygulama sahipleri kullanıcılara yönelik olarak yeni adımlar atmakta ve uygulama çeşitliliğini artırmaktadır. Konu bazında sevdiklerinin ya da merak ettikleri kişilerin nerede olduklarını öğrenmek isteyen kişiler için de uygulamalar geliştirilmiş durumdadır. Bu uygulamalar kullanılarak kişilerin nerede oldukları öğrenilebilmektedir. Ancak bu işlemin yapılabilmesi için belli adımların izlenmesi gerekmektedir. Karşı taraf konum bilgisini paylaşmadan veya herhangi bir ekstra uygulamaya gerek duyulmadan işlemler hızlıca halledilebilmektedir.

Konum bilgilerine ulaşabilmek adına öncelikli olarak cep telefonunuz ile uyumlu olacak yazılım uygulaması seçeneğinin tespit edilmesi gerekmektedir. Bu bakımdan gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından cep telefonunuza takip işlemini sorunsuz şekilde halledebilmeniz için takip yazılımı yüklenmiş olacaktır. Sonrasında takip etmek istediğiniz telefona herhangi bir temas ya da yakınlaşma yapmadan konumuna ulaşmış olacaksınız. Kendi telefonunuza yapacağınız yazılım yüklemesi için takip edeceğiniz telefona ihtiyaç yoktur. Ancak yazılımı kullanabilmek için konumunu takip etmek istediğiniz telefona ulaşmanız lazım gelmektedir.

Kimin Nerede Olduğunu Öğrenme Programı
Burada cep telefonları için iki ayrı işletim sistemi yer almaktadır. İos işletim sistemine sahip telefonlardaki sistem korumasını “Ayarlar” sekmesi üzerinden kaldırabilmeniz mümkündür. Android işletim sistemine sahip telefonlarda ise yine aynı sekmeye tıkladığından sonra “Google Play” kısmına gerek sistem korumasını etkisiz hale getirebilirsiniz. Bu işlemleri tamamlayarak önceden icloud ya da Google Play yedeklemesi yaptığınız takip edeceğiniz telefonun konum bilgilerine erişebilirsiniz. Son olarak kendi cep telefonunuzdan yazılım uygulamamıza giriş yaparak jailbreak işlemine gerek duymadan uygulamaya giriş yapabilirsiniz. Gerekli ilerleme işlemlerinin ardından ise iki telefonu bir nevi eşleştirme işlemi yapmış olacaksınız. Sonrasında ise sistemdeki hesabınızı aktif hale getirerek bu uygulama üzerinden bağlantı sağladığınız diğer telefona ulaşabilirsiniz. Burada önemli olan eşleşme sağladığınız telefonun konum bilgilerine kesintisiz olarak ulaşabilmenizdir. Konumuna erişmeye çalıştığınız kişi mobil telefonunu kapatmadığı sürece uygulama üzerinden kişinin konum bilgilerine 7/24 olacak şekilde ulaşma imkanına sahip olacaksınız.

Başkasının konumunu öğrenmeye yönelik atacağınız adımlar neticesinde o kişinin konumundan farklı şeylere de ulaşabilmeniz mümkündür. Bu bakımdan günümüzde takip ettiğimiz kişilerin konumlarını öğrenebilmek adına mesajlaşmalarını ve telefon görüşmelerini de merak ettiğimiz aşikardır. Bu nedenle yazılım uygulamamız sayesinde hem istediğiniz kişinin konumuna hem de diğer bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunları incelemek gerekirse kimin nerede olduğunu öğrenme programı web adresi üzerinden giriş yapıp casus yazılımı satın aldığınız zaman ilgili kişinin telefonundaki e-mailleri ve SMS’leri görme imkanına sahip olmaktasınız. Yani bir nevi takip ettiğiniz kişiye gelen mesajlar ve mailler uygulama üzerinden sizin de cep telefonunuza gelmektedir. Bu da rahatlıkla takip işlemi yapabilmenizi sağlamaktadır. Bundan farklı olarak takip telefonundan çekilen fotoğraflara ve videolara da erişebilmektesiniz. Bu da uygulama içerisinden fotoğrafları inceleme, düzenleme ve hatta silme işlemi yapabilmenizi bile sağlamaktadır. Aynı durum videolar için de geçerli olmaktadır.

Takip ettirdiğiniz telefona gelen aramalardan şüpheleniyorsanız uygulama vasıtasıyla bunların kim olduğunu ya da ilgili telefondan bu numaralarla ne kadar süre konuşulduğunu öğrenebilirsiniz. Böylece takip ettirdiğiniz telefona dokunmadan takip işlemi problemsiz olarak halledebilirsiniz.

Son olarak, sosyal medya uygulamalarının hayatımızın her yerinde yer aldığını bilmeyen yoktur. Bu nedenle de takip etmek istediğiniz telefonun sahibinin sosyal medya uygulamalarında hesabının olmaması kaçınılmazdır. Bu hesaplar üzerinden takip telefonunuzdaki kişinin neler paylaştığını, kimlerle yazıştığını veya neleri izlediğini görebilmek adına yazılım uygulamamızı kullanabilirsiniz. Bu sayede merak ettiğiniz her an takip edilen telefona erişim sağlama imkanına sahip olacağınızı hatırlatmakta yarar görüyoruz.

Başkasının konumunu bulma, izleme, mesajlarını okuma, aramalarını yönlendirme, görme gibi işlemleri çok cüzi rakamlar karşılığında yazılım uygulamamız üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için bizimle iletişime geçebilir ve cep telefonunuzun bu sistemin kurulmasına elverişli olup olmadığını değerlendirmemiz sağlayabilirsiniz. Diğer tüm teknik detaylar için ise bize yazabileceğinizi ve danışabileceğinizi bilmelisiniz.

Editör: Wan Haber