Milyonlarca kullanıcın ilk tercihi olan İPhone hakkında son haberler neler? iPhone 14 kamera tasarımının değişeceği konuşuluyor. Peki değişim olacak mı? Buhar odası termal sisteminin Apple'ın ısınma problemini çözecek mi?

iPhone 14 ne zaman çıkacak? iPhone 14 kamerası değişecek mi? iPhone ısınma problemi çözüldü mü?

2017'den bu yana Face ID'li iPhone modellerinin ön tarafında yüz tarama için gerekli tüm ekipmanı barındıran bir çentik bulunuyor. Bu tasarımın iPhone 14 ile değişmesi bekleniyor. 2022 yılında piyasaya sürülecek iPhone 14 modellerinde Face ID kısmının çentiksiz bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo Mart 2021 yılında 2022 iPhone modellerinde çentik olmayacağını ve bunun yerine birçok Android telefonda popüler olan ekran altı ekranın altında parmak izi ve öne bakan kamera için ortada küçük bir deliğin yer alacağı ifade etti.

JP Morgan Chase'den bir yatırımcı raporuna göre, Apple'ın 2022’de çıkması beklenen iPhone 14 modellerinin yüksek kaliteli titanyum alaşımlı kasa tasarımına sahip olacağı söylendi. Apple, Apple Watch için titanyum kullandı. Ancak iPhone 14 için titanyum kullanılması, iPhone için ilk kez kullanıldığı anlamına geliyor.

Apple, iPhone 13 Pro modellerinde 1 TB depolama imkanı sundu. iPhone 14 modellerinde Apple'ın bunu 2 TB'a yükseltebileceği iddia edildi.

iPhone 14 modellerinde güncellenmiş bir A serisi çip olması bekleniyor. iPhone 14 modellerinde Apple'ın A16 çipini kullanacağı iddia edilirken Çip krizi nedeniyle Apple Inc'ın iPhone 13 üretiminde 10 milyon adet az üretime geçmesi gibi sorunların da tarih olması bekleniyor. iPhone 14 için tasarlanan yeni nesil A serisi çipin , şirketin 5 nanometre ailesinin üçüncü büyük geliştirmesi olduğunu söylediği TSMC'nin "NP4" süreci üzerine inşa edileceği bildiriliyor. Her yeni çip yinelemesi, güç ve verimlilikte iyileştirmeler getiriyor.

iPHONE 14 KAMERA TASARIMI DEĞİŞİYOR

iPhone 14 modeli hakkında bilgiler sızdırılmaya devam ediyor. iPhone 14 kamera tasarımının değişeceği konuşuluyor. Buna göre iPhone 14 modellerinin aynı düz kenarlı tasarıma sahip olması nedeniyle iPhone 13 modelleri gibi görünmese de ekran değişikliklerine ek olarak gövde tasarımında da güncellemeler olacak.

Apple'ın iPhone 14 kameralarında değişikliğe gideceği söylentilerinin ardından arka kamera çıkıntısı olmayan daha kalın bir kasa sunacağını iddia edildi. Lensler, LED flaş ve LiDAR Tarayıcı, iPhone'un ilk günlerinden beri kullanılmayan çıkıntılı olmayan bir kamera tasarımına benzer arka camla aynı hizada olması bekleniyor.

iPHONE ISINMA PROBLEMİ TARİH OLUYOR

Apple 2022'den itibaren, üst düzey iPhone modellerinin buhar odası termal sistemini benimsemesi muhtemel olduğu söyleniyor. Sözü edilen VC termal sistemi; daha güçlü bilgi işlem gücü ve daha hızlı 5G bağlantı hızları nedeniyle üst düzey iPhone modellerinde geçerli olacak. Halihazırda Samsung, Razer ve LG gibi şirketlerin, yoğun stres altındayken bir cihazı daha serin tutmak için kullanılan buhar odası soğutma teknolojisini kullanan akıllı telefonları bulunuyor.

Buhar odası termal sisteminin Apple'ın ısınma problemini çözüp çözemeyeceği henüz kesinleşmiş değil ancak bunu iPhone 14 modellerinde kullanmak üzere geliştirmeye çalışıyor.

iPHONE 14 NE KADAR?

iPhone 14 özellikleri hakkında söylentiler yayılsa da iPhone 14 fiyatı hakkında henüz bir iddia bulunmuyor. Ancak iPhone 14 modellerinin; iPhone 14 Pro 999 dolar ve iPhone 14 Pro Max 1.099 dolar civarında olması bekleniyor.

kaynak:tgrt haber

Editör: Wan Haber