Deniz otomobillerine yapan girişimci bu araca Spyder adını veriyor ve birçok kişi tarafından ilgiyle karşılanıyor. Antalya’daki 38 yaşında girişimci Muammer Şahinkaya, bu deniz otomobilini üreterek tarihteki yerini aldı. Girişimci bu deniz otomobilini 180 metrekarelik bir atölyede üretti. Ülkemizde Spyder büyük bir ilgi ile karşılanırken yurt dışından birçok göz ülkemize dönüyor.

Jet-Ski Motorları Spyder Adlı Araca Takılıyor

Deniz otomobiline Jet-Ski motoru takılıyor ve saatte 100km hıza ulaşabiliyor. Şahinkaya deniz otomobillerinin fiyatını 35 ile 70 bin TL olarak belirliyor ve ABD’den bile yoğun bir şekilde talep olduğunu belirtiyor. Bu otomobillere özellikle Jet-Ski’den düşme korkusu yaşayanlar ihtiyaç duyuyor. Bunlar da yaşı küçük olanlar ve ileri yaştakiler oluyor.

Muammer Şahinkaya, daha önce firmalarda çeşitli projelerde yer aldığını söylüyor ve insanların ihtiyaçları konusunda üretmeye devam edeceğini de bildiriyor. Muammer Şahinkaya konuyla alakalı olarak şu sözleri söylüyor: “ 2015 yılında evimin çatısında çalışırken otomobil üzerine modelleme çalışması yaptım. Sonrasında bir jet-ski motoru bularak bunu otomobile monte ettim.”

Şahinkaya, deniz otomobili hakkında tüm testlerin aslında 2 yıl önce tamamlandığını ve ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın da bu çalışma için destek verdiğini belirtiyor.  Bu deniz otomobili Ferrari’nin ikonik Spyder modelinden ilham alınarak yapıldı ve jet-ski’ye göre son derece güvenli bir ortam oluşturuyor. Ayrıca bu aracı kullanmak kaptan ehliyeti de gerektirmiyor.  Bu yerli deniz otomobilinden şimdiye kadar tam 30 adet üretilmiş durumda ve üretimi 3-4 hafta gibi kısa bir sürede bitiyor. Bununla ilgili olarak da genç girişimci şu sözleri kullanıyor: “Bugüne kadar toplam 30 otomobil ürettik. Koronavirüs sebebiyle ertelenen 12 siparişimiz mevcut. Müşterilerimiz jet-ski’lerini getirdiği zaman onun motorunu bizim yaptığımız otomobile aktarıyoruz. Jet-ski’lerin kabuklarını ise kendilerine iade ediyoruz.  Böyle bir üretimde alıcıya otomobil 35 bin TL’ye mal oluyor. Jet-ski’leri yoksa ve anahtar teslim araç istedikleri zaman fiyat 60-70 bin arası değişiyor.”

İlk Yerli Deniz Otomobili Üretildi

Editör: Wan Haber