Van otomobil bayilerinin ve araç alım satımı ile ilgilenenlerin merakla sordukları sorunun başında “İkinci el otomobil fiyatlarının neden yükseldiğidir.” İşte cevabı:

Van’ın İran sınırında yer alan bir kent olması aslında İran ile akaryakıt ticaretinin sıklıkla yapılmasına ve bu durumun Aslında Van içerisinde araç alım satımı işlemlerini gerçekleştiren esnafın merak konusu olmaktadır.

İkinci el araba almak isteyenler Karar verme aşamasında almak istedikleri arabanın fiyatının arabasını satmak isteyen bireyler ise kendi araçlarının fiyatlarının sürekli artış gösterdiğini farkındadırlar pijama neden ikinci el otomobil fiyatları bu şekilde artmaktadır.

Bayilere neden sıfır araba gelmiyor?

Bu piyasanın bu kadar canlanmasını birden fazla sebebi olmasına rağmen en temel sebep Aslında insanların İkinci el arabalara yüksek fiyatları ödememek amacıyla özel tüketim vergisi indirimi henüz sonlanmadan araba almak istemeleri ve yıl sonu sıfır otomobil piyasasında yapılan kampanyalar ve ikinci el otomobil piyasasında her zaman var olan risk faktörleri sebebiyle tüketicilerin sıfır otomobil tercih etmesi ve bu sebeplerden dolayı Beklenmeyen talep karşısında arıza faktörünün eksik kalması Aslında Esas mesele bu olmaktadır.

İkinci el araba fiyatları neden yükseliyor?

Aslında Çin'in  wuhan kentinde meydana gelen Corona virüsü olarak bilinen covid 19, otomobil sektörüne damga vurdu. Otomotiv firmaları, parça teminatı konusunda problem yaşamaktadırlar. Çünkü birçok otomotiv firmasının parça temini çin’de bulunan fabrikalardan sağlanmaktadır. Sınırlar kapatılınca artık temin edilmesi gereken bu parçaların gelmesi durmuştur. Parça temin edemeyen firmalar, alternatif çözümler aramaya başladılar. Özellikle de temin edilen parçalardan da fabrika çalışanların da Corona virüsü bulaşma ihtimali ortaya çıktı. Nitekim Hyundai gibi bir firmanın Güney Kore’de bulunan fabrikasında Corona virüsü Vakası nedeniyle firma, buradaki fabrikasını kapatma kararı aldı. Sonuç itibarıyla ikinci el araç piyasası neden yükseldi gibi bir soru sorulduğunda şu cevabı çok açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

İkinci el otomotiv neden olarak ülkemizdeki bulunan siyasal ve coğrafi krizlerin döviz kuru üzerindeki etkileri gösterilmektedir. Yukarıda belirtilen sıfır ya da ikinci el bir araba almak isteyen kullanıcıların güncel fiyat ile araba almaları durumunda ön sipariş vererek arabayı Türkiye’ye getirmeleri yerine geçerli olan kur farkı üzerinden ödeme yapmaları gerekir.

Editör: Wan Haber