Apple, yüksek fiyatlarına rağmen yine de lidersenlelik koltuğunu kimseye kaptırmadı. Özellikle de bu firmanın gizli silahı olarak da tanımlanan iPhone XR geçtiğimiz yılın en çok satan akıllı telefonu olmayı başarmıştı. Uygun fiyatlı modellerinden daha fazla kazanç elde ettiğinin farkına Varan Apple firması iphon11 ile geçtiğimiz yıl kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. 13.6 milyon ünite mobil cihazı satarak geçen yıl zirveye oturan iphone IPHONE XR en popüler tarafını olmayı başardı.

19,5  milyon ünite IPHONE 11 satışını gerçekleştiren Apple firması rakiplerine tam 12,7  milyon fark atmayı başardı.

6.8 birçok satışı gerçekleştirerek Listenin ikinci sırasında yer alan Samsung Galaxy A51’ i 6,8 milyon ünite ile Redmi Note 8 takip ediyor.

Redmi Note 8 Pro 6.1 milyon (rakam efsane) ünite ile güzel bir sırada dördüncü, iPhone XR 4.7 milyon ile beşinci ve iPhone 11 Pro Max ile yüksek fiyatına rağmen 4.2 milyon ünite satışını gerçekleştirerek 6 sırada tamamladı.

Samsung’un Galaxy mobil cihazlarının amiral gemisi olarak tanımlanan Galaxy s20 Plus ise yalnızca üç buçuk milyon ünite satıp Listenin 9. Sırasında kendine etmeyi başarmıştır.

2020 senesinin ilk çeyreğine ait raporları genel itibari ile Apple'nin rakiplerine karşı nasıl bir performans sergilediği ve nasıl bir üstünlük başardığının kanıtı niteliğindedir. 

Eylül ayı itibariyle yine bütçeye uygun fiyatı IPHONE 12 modeli tanıtılacak olan Apple'nin 2021 yılında da bu yüksekliğini devam ettirmesi beklenmektedir.

Türkiye’de 7.399 TL’ye satılmasına karşılık büyük bir ilgi ile kullanıcılar arasında rağbet gören bu ürün,  Amerika’da 699 dolara satıldığını belirtmekte fayda olacaktır. Bu fiyata rağmen en popüler telefonlar arasında zirveye yerleşen Apple, muhtemelen bu nedenle fiyatı uzun bir süre daha bu seviyelerde tutmayı hedeflemektedir.

Editör: Wan Haber