Akıllı telefonların çoğunda kamera bölümü üst tarafta yer alıyor ve ekran kaybını en aza indirmek için ekran üzerindeki deliklere yerleştiriliyor. Ancak bu durum her ne kadar ekran kaybını en aza indirse de tamamen bir çözüm getirmiyor. Ancak Çinliler çözümü bulmuş gözüküyor. Çinli akıllı telefon üreticileri kameraları telefonların alt bölümüne taşıyarak ekran kaybı olayını tamamen çözümlemiş olacaktır. Haberi bize Çin’den Visionox bildiriyor.

Visionox’tan gelen habere göre ilk ekran altı kamera çözümü seri üretim yapmak için harekete hazır. Şirket çalışanlarının geliştirmiş olduğu OLED ekran, son derece üstün teknolojik çalışmaları bünyesinde barındırıyor. OLED ekranda, yeni bir piksel teknolojisi kullanılıyor ve son derece şeffaf malzemelerle yeni bir sürücü bileşeni sağlıyor. Bu ekran altı kamerasının yakın gelecekte birçok akıllı telefonda kullanılması öngörülüyor.

Akıllı Telefon Kullananlara Gerçek Tam Ekran Deneyimi Sunulacak

Ekranın altında bulunacak olan kamera akıllı telefon kullanılırken neredeyse hiç görünmeyecek. Yani ön kameranın telefonda olduğu neredeyse hiç belli olmayacak. Bu sayede ekranınız daha geniş görünecek ve gerçek bir tam ekran deneyimi sunacak. Visionox geliştirdikleri bu sistem hakkında üreticilerle anlaşmaya çalışıyor. Visionox bui hakkında üreticilere geniş detaylar vererek soru işaretlerini kaldırıyor.

Huawei Akıllı Telefonlarında Yer Alacak

OPPO uzun süredir selfie kamerasını zaten ekran altına taşımaya çalışıyordu ve bu birçok kişi tarafından biliniyordu.  Ancak şirket bu yeni teknolojiyi görüntülerin kalitesini bozduğu için reddetti. Xiaomi de bu alandaki çalışmalarının uzun süreceğini ve ekran çözünürlüğü ve görüntü kalitesi açısından sıkıntılar olduğunu belirtmişti. Bir yandan Samsunda da neredeyse iki yıldır bu özelliği keşfetmeye çalışıyordu.  Samsung’un bu teknolojisini Galaxy S21 serisinde kullanması bekleniyor. Ancak Çinli üreticiler rakiplerinin tamamını geride bırakarak bir ilke daha imza atmayı başardı. Huawei akıllı telefonlarında bundan sonraki süreçte ekran altı kamerası bulunacak.

Editör: Wan Haber