İphone Çalınırsa Nasıl Takip Ediliyor?

Geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde şahitlik etmiş olduğumuz çalınma vakalarından sonra bu cihazlara bildirim göndermişti. Gönderilen bu iletilerde cihazın kilitlendiği ve yetkililer aracılığı ile takip edildiği belirtilmekteydi. Mağazalarda bulunan ürünlerin çalınma ihtimaline karşı bir güvenlik mekanizması mevcuttur.

Öngörüldüğü gibi bir kontrol aşamalarına IMEI numarası ile baştan almaktadır. Mağazada bulunan iphone’ ürünlerinin imei numaraları teknoloji harikasının arşivlerinde olduğu için çalınan ürün anında tespit edilebiliyor. Daha sonrasında ise ürünün tamamen kilitlenmesi ve kullanılamaz bir hale gelebilmesi amacıyla bir talimat verilmektedir. Kullanıcı, cihazı açarak herhangi bir ağ ya da herhangi bir internet ortamına bağladığında doğrudan kullanılamaz hale gelen cihaz bloke edilecek hale geliyor. Ürünlerin satın alındıkları tarihleri ise 1990 mümkün olmayan bir sene olarak seçilmektedir. Bu tarihte kayıtlı cihazlar satışı yapılmamış ürünler olmaktadır. Bir diğer tedbir ise çalınan iphone’ ürünlerinin operatör isimlerinin “ Chimaera/Blacklist Device Policy” iyi yapılması Bu bağlamda ikinci el bir iphone’ ürünü satın almak isteyen bireylerin kesinlikle IMEI numarasını abla firmasının internet sitesi uygulamalarından sorgulaması gerekir.

ABD'de Ortam Kızışıyor: Apple Mağazaları Yağmalanıyor

Birkaç gün önce yaşanan siyahi bir vatandaşın polis tarafından öldürülmesinden sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde protestoların sayısı ve etki alanı gitgide artmaktadır. ABD protestoları nedeniyle birçok mağazada yağmalanmak tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Dior gibi lüks mağazaların yanında Apple mağazaları da yağmalanmaya başlandı. Sosyal medyanın gündeminde bulunan ABD protestolarının seyri her geçen gün biraz daha değişiklik göstermektedir.

Editör: Wan Haber