Jobs'ın Apple'den Ayrıldığı senelerde firma baya düşüşe geçmişti. Durmak bilmeyen başarısız ürünleri piyasaya sürülmüştü. Daha sonra Jobs'ın da itiraf ettiği üzere; Windows, Mac'í programından daha başarılı olmuştu. Bu esnada Steve de yerinde duramamış, Pixar’ı tekrardan ayağa kaldırmış ve Next adı altında yeni bir bilgisayar firması kurmuştu. Yalnız işler onun için de çok yolunda gitmiyordu. 1997 senesinde girildiğinde Apple çaresiz bir şekilde yeni Ceo arayışına girişmiş ve Steve Jobs adı ön plana çıkmaya başlamıştı. Her ne kadar Next  ile sağlam bir kazanım elde edilememiş olsa da Apple'a yeni işletim sistemi uğraşında NextStep adlı işletim sistemini piyasaya sunmaya başarmış ve firmaya resmi olarak da geri dönüş sağlamıştı. Döner dönmez Apple yönetim kurulu danışmanı olarak kadroda yer almış, hemen ardından o dönemli Ceo Gil Amelio ile yaşamış olduğu sürtüşmeler ve Amelio'nun başarısız bir şekilde süren performansı çaresiz bir şekilde çıkış yolunu arayan Apple yönetimine karşı ceo’luk koltuğunu ele geçirmesine yetmişti. Talnız Jobs geçmişi unutamamış ve aniden koltuğa oturmaya da niyetlenmemişti.

Apple Hikayesini Yeniden Başlatan “İ”
Kendisini İngilizce karşılığı interim Ceo olan geçici Ceo pozisyonunun verilmesini talep etti. İlk kartivizitini hazırlarken tasarım takıntısının da aracılığı ile interim ceo’nun çok uzun olduğuna ve isminin altına kısaca İCEO yazılmasına karar verdi. Apple hikayesi böylelikle başlamış oldu. 
Küçücük “İ” harfi o kadar hoşuna gitmişti ki Jobs döndükten hemen sonra çıkarmış olduğu ilk ürün olan yeni MAC ürünün adını İMAC olarak değiştirdi. Hemen ardından İPOD ver İTUNES ile  devam etti. Her ne kadar İMAC lansmanında “İ” harfinin internet, individual, inspire gibi anlamlara geldiğini ilan etse de Walter İsaacson ile yapmış olduğu röportajlara dayanarak hazırlamış olduğu biyografi kitabında steve, “İ” harfinin hikayesinin İCEO ile başladığını anlatmaktadır.

 

Editör: Wan Haber