Reklam engelleyici uygulamalar aracılığı ile İnternet ortamında daha keyifli ve daha rahat dolaşım sağlanabilmektedir. Bilgisayar üzerinden seçilmiş olan internet tarayıcısına erişim sağlanarak istenilen bütün işlemler gerçekleştirilebilir.

Bilgisayar kullanan kişiler, günlerinin belli bir bölümünü internete harcarlar. İnternet ortamına girerek kitap okuma, müzik dinleme, film izleme, araştırma yapma gibi pek çok aktiviteyi yerine getirirler. Bu gezintiler esnasında keyifli zaman geçirmelerine engel olan çeşitli reklamlar karşılarına çıkmaktadır.

Bu reklamları ya daha aza indirmek ya da tamamen ortadan kaldırmak amacıyla çeşitli uygulamalar geliştirilmiştir.

Adblock Uygulaması

Günümüzde bilgisayar kullanıcıları tarafından en çok uygulanan ve kullanılan, indirme sayısına sahip olan adblock reklam engelleyicisini Chrome reklam engelleme, Android telefonlar açısından, İOS açısından ve bilgisayarlarda bulunan diğer bütün internet tarayıcıları için kullanmak mümkündür.

Opera uygulaması

İnternet tarayıcısı olarak da tanınmakta olan Opera, kullanıcılarına reklamları engelleme ile ilgili hizmetleri sunmaktadır. Opera tarayıcısını kullanan bilgisayar severlerin ayı bir reklam engelleme uygulaması indirmesine gerek bulunmamaktadır. Çünkü bu tarayıcı açısından zaten reklamları ortadan kaldıran uygulama barındırır.

Ghostery uygulaması

Reklamsız uygulamalar, genel itibariyle bilgisayar başında kaliteli ve verimli vakit geçirmek amacıyla hayatın olmazsa olmazlarındandır. Bu bahsi geçen uygulamanın indirilerek kişinin severek kullandığı bir reklam engelleme uygulamasına sahip olmak da mümkündür. Abonelik işlemleri ve ücret işlemleri gerektirmez. Bu uygulama çok basit ve rahat bir şekilde kullanılabilir. Bilgisayarda bulunan ya da telefonlardaki bütün internet tarayıcılarından problemsiz bir şekilde indirilebilir.

Editör: Wan Haber