Bankalardan kredi kullanan kişilerin sayısı her geçen gün artmaya devam ederken bankaların faiz kadar para kazandıkları bir diğer gelir kalemleri ise tahsil ettikleri masraflar olarak öne çıkıyor. Bankalar kredi paketlerinde kredi dosya masrafı ve ekspertiz ücreti gibi farklı isimler altında çok sayıda para kesintisi yapıyor.

Kredi kartı yıllık aidat ücreti başta olmak üzere pek çok konu hakkında mahkemelerin emsal kararlar açıklaması ve para kesintilerinin yasal olmadığını belirleyerek, bu rakamlar hakkında tüketici lehine para iadesi kararı vermelerine rağmen bankalar bu paraları tahsil etmeye devam ediyor.

 
BANKALARDAN KREDİ ÇEKENLERE PARA İADESİ! KREDİ DOSYA MASRAFI PARASI NASIL GERİ ALINIR?

Bankalardan kredi çeken hemen hemen herkesten tahsil edilen kredi dosya masrafı para iadesi 2021 yılında da en çok araştırılan konular arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal ‘Vatandaşlarımız özellikle dosya masrafı diye dilekçelerine belirtmelerinde fayda var, makbuzlarda bazen içerisinde hayat sigortası ve ekspertiz ücretlerinin de bulunduğu toplam makbuzu veriyorlar bu tür makbuzlar daha sonra sorun olabiliyor.

Bankadan alınan makbuz ile Vatandaşlarımız, yerleşim yeri kaymakamlıklarında bulunan Tüketici Hakem Heyetlerine müracaat ederek, iade talebinde bulunacaklar. Burada dikkat edilmesi gereken 2008 / Şubat ayından 2014 / Mayıs ayına kadar olan yıllar için tüketiciler talepte bulunabilirler” diyerek bu tarihler arasında kredi çekenlerin ödemiş oldukları paraları geri iade alabileceklerini getirdi. Kamuajans

Editör: Wan Haber