Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvancıların beklediği sürü büyütmeyle ilgili ek ödemeler için müjdeyi verdi.

"BU HAFTA BAŞLATIYORUZ"

Daha önce buzağı başvurularında desteklere 24 Nisan cuma başlayacaklarını belirttiğini dile getiren Bakan Pakdemirli, "Küçükbaşta bir ilk mottosuyla çıktık. Her yaşayan vatandaşa bir küçükbaş olana kadar mücadele edeceğiz. Bu yıl 56 milyon gibi iddialı bir hedef koymuştuk. İlk kez söylemiş olalım sürü büyütmeyle ilgili ek destek ödemesini bu hafta başlatıyoruz. 81 ilde 187 milyon lira destek TC kimlik numarasının son hanesine göre ödemelerimizi başlatıyoruz." şeklinde konuştu.

"ALABALIK FİYATINI 18.90 YAPTIK"

Ramazan Ayı öncesi balık fiyatları için de harekete geçtiklerini kaydeden Pakdemirli, "Alabalık fiyatını 18,90 yaptık. Uygun bir fiyatla tüketicilerimize sunuluyor olacak. Bu kadar sağlıklı ürünlerin tüketiliyor olması güzel. Balık konusunda kuyruklar yaşandı. Balık konusunda önemli adımlar attık." dedi.

"ÇİFTÇİYİ DOYURACAK FİYAT POLİTİKASI OLUŞTURULACAK"

Çiftçiler için de müjde veren Bakan Pakdemirli konuşmasında şu cümlelere yerverdi: "Çiftçimiz tarlasına gitmek istiyor. Hasat ve ekim zamanı gitmek istiyor. Tedbirleri aldık. Ekmek unlu mamulleri, veteriner hekimler, bakım merkezleri, un süt balık üretimi yapan tesisler, nakliyesinde çalışanlar, hayvan otlatanlar, ekim dikim sulama ilaçlama yapanlar, satışa hazırlanmasında görevli olanlar. Bu alanlarda gerekli tüm tedbirler alınmış durumda. Problem yaşayanlar il ilçe müdürlüklerine başvuru yapabilir. Bize gelen bir ya da iki vaka oluyor. O da yerinde çözülebilecek şekilde. G20 Bakanlar Toplantısı'nda tedbirleri nasıl aldığımıza dair diğer bakanlara da anlatıyor olacağım. Mayısın ilk haftasında Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Çiftçimizi doyuracak bir fiyat politikası oluşturulacak." AA - WanHaber

Editör: Wan Haber