Borsaların hızla düşüşü bunun yanında doların belirsiz akıbeti yatırımcıları oldukça zor bir sürece itmiştir. Tüm bu ekonomi alanındaki yavaşlamanın yanında bir de bayram arası girmişti. Hafta sonu ile birleşen bayram tatili süresi 4 olup bu dört gün boyunca ekonominin etkisini gözler önüne serdiğimizde ekonomide yavaşlama gündem maddesi haline gelmiştir. Normalleşme süreci başlangıcında olduğumuz şu günlerde ekonomide bir canlılık arayışı dikkat çekmektedir. Özellikle AVM'lerin yakında açılacak oluşu ve piyasa para alışverişinin yine yoğun olduğu restoranlar, kafeler ekonominin can damarlarından biridir. Bu yerlerin açılışı piyasaya belli bir canlılık getirecektir. Üstelik büyük firmaların sosyal mesafe kurallarına uyup kademeli olarak iş yerlerine dönecekleri bilgisi de dolar ve TL'nin izleyeceği yolun ekonomist tarafında bir öngörü sağlama kısmında yararlı olacağı da bilinmektedir.

29 Mayıs Güncel Dolar Fiyatı
 

Peki Şimdi Doların Son Durumu Nedir?

Dolar Ne Kadar Düştü?

Korona Virüsün ekonomi üzerinde yarattığı olumsuz etki dolarda kendisini göstermiştir. Hafta başında dolar 6,80 seviyesinde piyasalara merhaba demiştir. Türkiye çözüm arayışlarına devam ederken swap yani döviz takası için yabancı ülkelerle irtibata geçip bir sonuca varmak için arayışını sürdürmektedir. Bu kısa süreli döviz ihtiyacını karşılayacak bir adımdır. Hatta 20 Mayıs'ta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası swap için bir açıklamada bulundu. Bu açıklamaya göre Katar ile Ankara arasında geçmişte imzalanan para takasının uzatıldığını komuoyuna bildirildi.

Dünyada Ekonomi Adına Neler Oluyor?

Corona virüsünün ekonomik etkisi sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Ama normalleşme süreci de kendini hafif hafif hissettirmektedir. Örneğin New York borsası 2 aydan sonra kapılarını açmıştır. Çin sanayisi de geçen yılın bu aylarına nazaran yüzde 4,3 oranında düşüş yaşamıştır. Kambiyo Banka Sigorta Muamele Vergisi de düşüşe geçmiştir. Bu oran yüzde 2'den yüzde 1 'i bulmuştur.

Editör: Wan Haber