WANHABER

1 ve 2. Ödemelerin devlet tarafından belirlenerek 3. Fazın ise e-devlet üzerinden başvuruların alınacağı duyuruldu. Pekibu yardımı kimler alabilir, kimler alamaz, şartlar nedir tüm detaylar haberimizde.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk durumu olmayan ailelere dün E-devlet üzerinden başvuru yapılabileceğini duyurdu.

Bu kapsamda işini kayetmiş ve herhangi bir geliri olmayan vatandaşlar bu 1000 TL’lik nakdi yardımdan faydalanabilecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında 1-5 Nisan’da Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca faz1 olarak ilk ödeme 2 milyon 111 haneye 1000 TL yardım yapılmıştı.

19 Nisan itibariyle ise Faz 2 olarak nitelendirilen destek programında ise 2 milyon 300 bin aileye Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 4 milyon 400 bin aileye yardımlar ulaşmış olacak.

1000 TL’lik yardımı kimler alabilir?

Öncelik olarak 1 ve 2. Fazdan yararlanmayanlar alacak, daha çok ihtiyaç sahipleri baz alınarak bu yardımlar dağıtılacaktır.

Daha önceki yardımları almamış aileler bu yardım için başvuruları alınarak gerekli destek sağlanacağı duyuruldu.

Kimler başvuruları geçersiz olacak?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alanlar (emekliler) ile İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneği alanların bu yardımdan faydalanmayacakları duyuruldu.

Bu süreçte vatandaşlar E-devlet üzerinden süreci takip ederek destek ödemelerinden haberdar olabilir.

Editör: Wan Haber