Eskiden MHP'nin tüm etkinliklerinde Ülkü  ocakları  gençleri ön plandaydı. Her tür organizasyonu gençler kurgular, onlar uygulardı. MHP Gençliği Türkiye'nin  en büyük  statlarını  dolduracak  güçteydi. Bugün MHP Türkiye genelinde bir etkinlik yapsa, Olimpiyat Stadı'nı dolduramaz! Çünkü aksiyoner gençlik artık MHP'de yok. MHP'yi ilk gençler terketti. 
   Halbuki siyasette gençlik denilince akla Merhum Alparslan Türkeş gelir. O'nun ekibi gençlerdi. O gençleri milli ve manevi değerler etrafından birleştirmişti.
    Peki  ne oldu da  Ülkü  Ocakları  bu  duruma geldi  ? Devlet Bahçeli döneminde MHP'yi terketmeyen gençler bizzat Devlet Bey eliyle tasfiye edildi. Gençler gitti MHP bitti...
   Devlet  Bahçelinin  Genel başkan olmasıyla    Ülkü  ocaklarında ’ülkücü yetiştirme’eylemi terk edilerek bindirme kıtaları için ‘partici tavlama’ gayretleri ön plana çıkmıştır. Ülkü Ocakları mankurtlaştırılmış, doğru yanlış demeden siyaset cambazlarının herşeyini alkışlayan silik şahsiyetli lümpen yığınlara dönüştürülmüştür. ,
    Devlet Bahçelinin MHP genel başkanı olmasıyla. Fikirlerin yerine sloganlar, kitapların yerine kasetler almış ülkücü gençlik, ülküsüz bırakıldı.
    Tüm dünyada Toplumsal muhalefetin bütün ağırlığını taşıyan gençliktir. MHP, en büyük gençlik kitlesine sahipken, kendi gençliğini kaybetti. Bir defa, yaşı ilerleyenler, artık MHP’yi desteklemekten vazgeçti. Yerlerine yeni nesiller yetiştirilmedi. Üniversitelerde ülkücü hâkimiyeti vardı. Şimdi birçok üniversitelerde PKK yandaşlarının hakimiyeti  vardır. 
  Eskisi gibi Ülkücü Gençlik yetiştiremeyen Ülkü Ocaklarının bıraktığı boşluğu bütün üniversitelerde Türkiye Gençlik Birliği doldurmaya başladı. Toplumsal muhalefetin öncülüğünü de bu gençler yapmaya başladı ,Artık Türkiye’deki toplumsal muhalefeti Örgütleme Çinci-Maocu, TGB  elline geçmişti.
Bizi üzen ve derinden yaralayan durum.  29 Ekim Ankara’daki Cumhuriyet mitingini TGB’den önce MHP’nin veya Ülkü Ocakları’nın düzenlemesi beklenirdi. Neden? Çünkü milliyetçilik iddiasında olan parti MHP’dir. Eğer MHP Türk kimliğinin ve Göktürk Devletinden sonra Türk ismiyle kurulan Türkiye cumhuriyetini savunduğu iddiasındayse.
  Ama ne oldu ..?Türk milliyetçiliğini savunan partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli 29  Ekim Cumhuriyet kutlamaları Konusunda  Cumhuriyet yıkıcı Türk  kimliğinin düşmanı AKP  ile aynı mevziyi  paylaştı.
 Bahçelinin MHP genel başkanı olmasıyla ülkü ocaklarının güçlendirilmesi ilgili hiçbir çalışma yapılmamış… Aksine ocaklar pasifize edilmiş… Ülkü ocaklarının toplumsal muhalefeti örgütleme görevi etkisizleştirilmiştir.
 Türk Dünyasının birliğinin savunucusu  partinin gençlik örgütü..Kerkük’te, Telafer’de,Doğu  Türkistan’da  Türklüğe  büyük katliamlar yapılırken…ne bir önemli  miting organize etmiş  nede katliamları kınayan  gösteriler düzenlemesi  Bahçeli  yönetimi  tarafından  izin  verilmiştir.
Ülkücü harekette  bunlar  olurken. Bu boşluğu TGB denen İşçi Partisinin yan kuruluşu bir gençlik örgütü doldurmaya  başlamış… Atatürkçü  olmadığı  halde Kemalist  muhalefeti  örgütlemiş..sadece Amerikan  emperyalizmine  karşı olan    Doğu  Türkistan’ı işgal eden Çin  emperyalizmine ses çıkarmayan bir gençlik  örgütü artık Türkiye’de yükselişe geçmiştir.
 Ülkücü gençliğin  yeniden eski  itibarını  kazanması için   MHP’de lider değişikliği şart olmuştur.Eğer Devlet  Bahçeli tekrar kazanırsa  Ülkücüler dört  bir tarafa  dağılıp.. sonsuzlukta  kaybolacaklar.Asla   bir çatı  altında toplanamayacaklar.
  Tanrı  Türkü  Korusun  Ve Yüceltsin..!