Espiye Ziraat Odası Başkanı Raif Uçar, doğrudan gelir desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin, 31 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar dosyalarını hazırlayarak, İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiğini söyledi.
Doğrudan gelir desteğinin fındık üreticisinin ekonomik yönden rahatlaması için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Uçar, ''Geçtiğimiz yıl üçüncü yılını yaşadığımız doğrudan gelir desteği üçüncü yıl ödemelerinden yararlanmak isteyen üreticilerimizin, 31 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar dosyalarını hazırlayarak İlçe Tarım Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerekiyor. Geçtiğimiz yıl bu ödemeden faydalanan çiftçilerimizin de İlçe Tarım Müdürlüğü'ndeki dosyalarını almaları, içerisine çiftçi belgelerini koymaları ve Ziraat Bankasına 20 TL yatırarak dosyaların güncellenmesi gerekiyor'' dedi.
Uçar, Espiyeli çiftçilerin geçtiğimiz yıl büyük bir kısmının bu ödemelerden yararlandığını belirterek, ''Geçtiğimiz yıl, 6 bin 400 üreticinin doğrudan gelir desteğin den yararlandığını, Doğrudan gelir desteği için gerekli işlemleri yapmayan üreticilerimizin ise 31 Aralık 2012 gününe kadar dosyalarını hazırlamaları ve gerekli yere ulaştırmaları gerekiyor'' diye konuştu.
(AB-EK-Y)

09.12.2012 14:41:25 TSI

Editör: Wan Haber