Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, Sevgieli İzcilik ve Gençlik Kulübü ve Doğal Yaşam Derneği'ni aynı çatı altında buluşturarak eğitilebilir zihinsel engelli çocuklara hizmet vermeyi hedefleyen Gökkuşağı Gençlik ve Kültür Derneği'nin oluşumunu sağladı.
Yenimahalle 50. Yıl Yetiştirme Yurdu'ndan mezun olan İzzet Çetin'in başkanlığında yaklaşık 7 yıldan bu yana faaliyet gösteren Sevgieli İzcilik ve Gençlik Spor Kulübü, geçtiğimiz ay düzenlenen "2012'de İz Bırakanlar" ödüllerine Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban'ı da layık görmüştü. Başkan yardımcılığı görevinin yanı sıra Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nün başkanlık görevini de sürdüren Balaban, 2012 yılında engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında bu ödüle layık görülürken, zihinsel engelli çocukların eğitimini amaçlayan yeni bir projenin de temelinin atılmasını sağladı.
Sevgieli İzcilik ve Gençlik Kulübü Başkanı İzzet Çetin ile Doğal Yaşam Derneği Başkanı Yıldırım Kaya'nın ortaklaşa hayata geçirmek istediği Gökkuşağı Gençlik ve Kültür Merkezi Projesi'nin hedeflerini projenin fikir babalarından dinleyen Balaban, merkezin faaliyete geçirilmesi için gerekli talimatları verdi. İki derneğin, önümüzdeki günlerde Batıkent Meydan Kültür ve Alışveriş Merkezi'nde aynı çatı altında buluşmasına karar verildi. Zihinsel Engelli Çocukların eğitimlerinin sağlanmasına yönelik çalışmalar sürdürecek olan merkez, aynı zamanda sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek engelli vatandaşların hayata kazandırılmasını sağlayacak. Merkezin önümüzdeki ay içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanıyor.
(BK-ÖK-Y)

05.02.2013 10:02:58 TSI

Editör: Wan Haber