Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nun 2013 yılı 2'inci toplantısı, Manisa'nın Kula ilçesinde yapıldı.
Yönetim Kurulu Başkanı ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, Kula Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, 2012 yılı faaliyet raporu ve bütçe sonuçları, 2012 yılı insan kaynakları raporu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyon el program çağrısı ve Brüksel'de lobi ofisi açılması konusundaki maddeler görüşüldü
Toplantı öncesi basına yapılan açıklamada konuşan Kula belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula'nın Manisa ilinin en eski ilçelerinden biri olduğunu söyleyerek, "Bazı görüşlere göre renklerin neşeli kenti olarak bilinen ve ünlü tarih coğrafyacısı Strobona göre Katekekaaumene yanar dağlarımızdan dolayı Yanık ülke olarak ismi konulmuş olan bir ilçeyiz" dedi
İlçesini tanıtan Aşkın ayrıca, Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre'nin mezarının Kula'da olduğunu da söyleyerek, "Her çeşit el sanatının ve imalatının devam ettiği ilçelerden bir tanesiyiz. Bir çok zenginlikleri ile iç içe olan Tarihi bir ilçeyiz. Kula'nın kalkınmasında desteğini esirgemeyen Başta Sayın Valimiz Halil İbrahim Daşöz olmak üzere, milletvekillerimiz, kaymakamımız, İl Genel Meclis başkanımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Ayrıca Zafer Kalkınma Ajansı çalışmalarını da yakından takip ediyorum, İlçem adına proje çalışmalarını tarafınıza sunuyorum" diye konuştu.
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de, toplantının burada yapılmasının Kula'nın daha çok tanınması ve yönetim kurulu üyelerinin ulaşım kolaylığı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Burası ülkemizin çok özellikli bir ilçesi. Hem doğal oluşumlarıyla, hem de kültürel mirasıyla. Bunların yansımasıyla ortaya çıkan el sanatları ve kültürel zenginlikleriyle çok özel bir ilçemiz. Geçmişinde daha görkemli günleri olmuş bir ilçemiz. Hükümetimizin ve bakanlıklarımızın kültürel mirasa verdikleri önemi biliyoruz. Bu konuda kullanılabilecek kaynakların çoğalmış olması, aslında ajansımızın görev alanına giren konularının bir bölümünün bunlarla ilişkili olması nedeniyle, bu ilçemizin tanıtımı amacıyla bu toplantımızı Kula'da gerçekleştiriyoruz."
Yönetim Kurulu Başkanı ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, "Bu güzel ilçemizde bizi karşılayan ve misafirperverliğini gösteren başta Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Manisa Valimiz ve Kula kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Toplantının Kula'da yapılması sayesinde ilçenin güzelliklerini bizler de azda olsa tanıma imkanı bulduk. Kula'nın Tarihinde tirizimin de nedenli potensiyel taşıdığını bizde görmüş olduk ve gittiğimiz platformlarda dile getirme imkanımız olacak" dedi.
Balkanlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zafer Kalkınma Ajansı olarak bölgemizin dört iline faydalı olmaya çalışıyoruz. Proje destek çağrıları sürekli ilan ediliyor. Bugünkü toplantımızda, geçtiğimiz yılın faaliyet raporu, İnsan kaynakları raporu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan insan kaynaklarının geliştirilmesi operasyon el program çağrısı ve Brüksel'de lobi ofisi açılması konusundaki maddeler gözden geçirilecek. Brüksel'de 100 bin civarında Afyonkarahisarlı, yani Emirdağlı hemşehrimiz var. Sevindirici olan, Emirdağlılar 4 tane milletvekilliği, ayrıca belediye başkan yardımcılığı görevlerini de üstlenmiş durumdalar. Bu yüzden Brüksel'de Zafer Kalkınma Ajansı Bürosu açılması teklifi var. Bunları arkadaşlarımızla görüşerek karar bağlayacağız."
Toplantıya Manisa Valisi H. İbrahim Daşöz, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erdem, Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun ile Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen Katıldı.
(HY-ERG-Y)

20.02.2013 16:06:19 TSI

Editör: Wan Haber