Sendika binasında bir açıklama yapan Yusuf Adli, Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Adli, “Bugüne kadar devletle millet arasında köprü olması gereken yerel yöneticiler maalesef çeşitli nedenlerle bunu başaramadılar. İdarecilerin haksız ve hukuksuz uygulamaları nedeniyle Van halkı adeta devletine küstü. Halk, yerel yönetimden istediği ve beklediği hizmeti alamadı. Yerel yönetim, kendine yakın olanlara hizmet etti. Hâlbuki yerel yönetimler, devleti temsil ederler. İdarecilerin görevi hizmettir. İdareciler, devletle milleti birbirine barışık tutmak zorundadır. Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu’nun belediye başkanlığına kayyum olarak atanması Van için bir şanstır. Van’ın sorunlarını yakından bilen Sayın Vali, belediye hizmetlerini götürürken halkın hassasiyetlerini dikkate alacağını umuyoruz. Belediyeye alınacak personelin referansı, onun nitelik ve niceliği olmalıdır. Hiçbir siyasetçinin veya başka referansların aranmaması ve halka hizmet noktasında en iyi personelin seçilmesi gerekiyor. Güvenlik soruşturmalarından geçen adayların hak ve hakkaniyet çerçevesinde değerlendirilerek noter huzurunda çekilecek kura ile alınması, halkın güvenini ve sempatisini kazanmak için iyi bir fırsattır. Halkımızın beklentisi ve isteği de bu doğrultudadır” dedi.

Belediyeye alınan personelin nerelerde çalıştırılacağı hususunda titiz davranılması ve yine referanslara göre değil yeteneklerine göre görevlendirme yapılması gerektiğini kaydeden Adli, “Liyakata önem verilmesi, Van halkının daha iyi hizmet almasını sağlayacaktır. Sayın Vali ve ilçe belediye başkanlığı kayyumlarının kendilerinden beklenilen konularda hassas davranacağına inanıyorum. Kendilerinin belediyede başarılı olması da beklenilen hizmetlerin zamanında, verimli, eşit ve hakkaniyetli bir şekilde yapılmasıyla mümkün olacaktır” diye konuştu. (iha)

Editör: Wan Haber