İzmir'de down sendromlu ve zihinsel engelli gençler, yaptıkları gösterilerle izleyenleri duygulandırdı.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Ahmet Şefika Kilimci Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ni ziyaret ederek, öğrencilerin gösterilerini izledi. 66 aylıktan 22 yaşa kadar olan down sendromlu ve zihinsel engellilere eğitim veren merkezdeki gençler, yaptıkları gösterilerle izleyenleri duygulandırdı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salim İmren ve velilerin katıldığı programda, kaşık ve davul ritm gösterilerinin yanı sıra öğrencilerin oluşturduğu Grup Zincir de rap şovuyla alkış topladı.
Okul Müdürü Hasan Ali Albayrak, okulu ziyaret eden Başkan Tartan'a teşekkür ederek, "Çocuklarımız bizim gözümüz, gönlümüz, her şeyimiz. Gönüllerimizde engel yok. Engelleri aşmak için de sevgi gerekli. Öğretmenlerimiz de bu çocuklarımıza sevgilerini veriyor" dedi. Albayrak, okulun eksik ve ihtiyaçları için de Başkan Tartan'dan destek istedi.
110 öğrencinin eğitim aldığı okulun eksik ve ihtiyaçlarını en kısa zamanda tamamlayacağını belirten Tartan, "Bu okulumuzun neye ihtiyacı varsa elimizden geldiğince destek vereceğim. Öğretmenlerimizin hepsi eli öpülesi. Sizlere yapacağım her yardımın iki kat daha kutsal olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salim İmren ve Okul Müdürü Hasan Ali Albayrak, günün anısına çocukların yaptığı ebruyu Başkan Tartan'a hediye etti.
(HK-Y)

08.12.2012 13:04:40 TSI

Editör: Wan Haber