Türkiye Yol-İş Sendikası Mersin Şubesi üyeleri, karayollarındaki taşeron firmaların çalışanların işini ve aşını tehdit ettiğini iddia ederek, artık taşeronlaşmanın durdurulmasını istediler.
Sabahın erken saatlerinde Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü önünde bir araya gelen Yol-İş Sendikası Mersin Şubesi üyeleri, sloganlar atarak tepkilerini ortaya koydular. Burada grup adına açıklamalarda bulunan Yol-İş Sendikası Mersin Şubesi Başkanı İrfan Gültekin, sendikalarının 28 Ocak'da Ankara'da gerçekleştirdiği 'İşimiz ve İşyerlerimiz Onurumuzdur' toplantısına katılan tüm üyelere teşekkür etti. Karayolları, İl Özel İdareleri, Bayındırlık Bakanlığı, DLH ve özel şantiyelerde çalışan insanların emek harcadığını ve bu yerlerinin hepsinin kendi işleri olduğunu belirten Gültekin, "Bu iş yerlerinde meydana gelen her gelişme, doğrudan aşımızı, işimizi ve geleceğimizi etkilemektedir. Duyarsız kalmadık, duyarsız kalamayız ve duyarsız kalmayacağız. Tüm işyerlerimizi ve ayrımsız tüm çalışanları ilgilendirmektedir. Türkiye Yol-İş Sendikası, bu işyerlerinde alın teri döken onurlu insanların birliğinin adıdır. 28 Ocak'ta Ankara'da başlatılan 'İşimiz ve İşyerlerimiz Onurumuzdur' toplantısı orada kalmadı. Bu bir mücadele kampanyasıdır" dedi.
Artık başta karayolları olmak üzere taşeronlaşmanın durdurulması gerektiğini belirten Gültekin, karayollarına alınması kabul edilen ama halen işe alınmayan işçilerin de bir an önce işe alınmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
(KRY-ÖK-Y)

05.02.2013 10:32:56 TSI

Editör: Wan Haber