Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin katkılarıyla yaptırılan parkları incelediği gezisinin 3. ayağında yeni yasa ile kapatılacak olan belde belediyelerinin başkanları ile bir araya geldi.
Başkan Yılmaz gerçekleştirdiği gezisinin bugünkü programında yer alan Çarşamba ilçesine bağlı Ağcagüney, Dikbıyık, Hürriyet ve Çınarlık beldelerini gezerek incelemelerde bulundu. Gittiği beldelerde parkları inceleyen ve beldelerin genel sıkıntıları ile ilgili belediye başkanlarından bilgi alan Yılmaz, vatandaşlarla da sohbet ederek çocuklara hediyeler verdi.
Yılmaz son olarak gittiği Çınarlık Belde Belediyesi'nde Başkan Nihat Soğuk tarafından organize edilen ve yeni yasa ile kurumsal olarak kapatılacak olan belde belediyelerinin başkanlarının bir araya geldiği toplantıya katıldı.
Yılmaz burada yaptığı konuşmada 2014 yılında yapılacak olan seçimlerden sonra tüzel kişilikleri kaldırılacak olan belde belediyesinin başkanları ile bir arada oldukların belirterek, "Değerli arkadaşlar hakikaten Türk kamu yönetiminin bugüne kadar almış olduğu önemli ve radikal kararlardan birisi bu kadar büyük oranda belde belediyesi kapatılıyor. Bu karar tabii buralarda yaşayan ya da yöneticilik yapan vatandaşlarımızda bazı endişelere neden oldu. Hizmetlerde kopukluk olacak mı? Devam eden hizmetler aksayacak mı? Yeni hizmetler zamanında ve yeterli getirilebilecek mi? Gibi. Arkadaşlar hiç endişe etmeyin. Bakın göreceksiniz hiçbir kopukluk olmayacak. Hizmetler tıkır tıkır devam edecek hatta artan bir tempo ve kalitede devam edecek. Bunlarla ilgili hiçbir tereddüdüm yok" Diye konuştu.

"ÇOK DEĞİL ÖZ YAPACAĞIZ"
Gezdiği beldelerdeki en önemli eksikliğin yol sorunu olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, "Maalesef elimizde olan malzemeyle sağlamını ve iyisini nasıl yaparız diye değil de daha fazlasını daha uzununu nasıl yaparımın olayına girdik. Bununla övünmeye kalktık ama sonuç ortada. Bunu bir daha yapmayacağız. Biz artık diyeceğiz ki çok asfalt yapmayacağız, adam gibi kaliteli, dayanıklı asfalt yapacağız. Çok değil öz yapacağız" şeklinde konuştu.

"EN İYİSİNİ PARAMIZ KADAR YAPACAĞIZ"
21. yüzyılda hala evlerindeki musluktan kana kana su içemeyenler olduğunu anımsatan Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık bu su sorununu halletmemiz lazım. 'Evimde içtiğim suyla ilgili endişelerim var' diyen kimse kalmamalı artık bu coğrafyada. Çok iyi çalışan fosseptik sistemleri için demiyorum ama iyi çalışmayan fosseptik sistemleri var ve bunlar yer altı sularını tehdit ediyor. Buralarda mutlaka paket fosseptik sistemleri kullanmalıyız. Bugüne kadar iyi yapamadığımız işleri daha kaliteli olarak yeniden yapacağız. Gelecek nesiller için bunları yapmalıyız. 'Başkanım paramız vardı da yapmadık mı' diyenler olabilir. Ancak artık paramız kadar iş yapmayı ve planlamayı öğrenmek zorundayız. Biz paramız kadar iş yapmaya değil bize söylenenleri, bizden istenenleri yapmaya çalışmışız. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem, böyle bir yönetim yok. Para yönetimi bir iktisadi planlamadır. İhtiyaçları ve var olan imkanları en iyi noktada buluşturmak, akıl ve mantığımızla iş yapmak durumundayız."
Başkan Yılmaz'a gezisi sırasında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel ve Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar eşlik ederken Çınarlık Belde Belediyesi'nde yapılan toplantıya şunlar katıldı:
Bafra Çetinkaya Belde Belediye Başkanı Hadi Sezer, Bafra Kolay Belde Belediye Başkanı Dursun Aygün, Çarşamba Ağcagüney Belde Belediye Başkanı Kemal Öztürk, Çarşamba Çınarlık Belde Belediye Başkanı Nihat Soğuk, Çarşamba Hürriyet Belde Belediye Başkanı Mehmet Aydın, Çarşamba Dikbıyık Belde Belediye Başkanı Kemal Ayan, Havza Bekdiğin Belde Belediye Başkanı Halit Ulusoy, Havza Ilıca Belde Belediye Başkanı Erol Pepeç, Terme Evci Belde Belediye Başkanı Mustafa Gökçe, Terme Gölyazı Belde Belediye Başkanı İsa Baş, Terme Kocaman Belde Belediye Başkanı İsmail Sezai Uzun, Terme Kozluk Belde Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Sakarlı Belde Belediye Başkanı Hidayet Erden, Vezirköprü Narlısaray Belde Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer.
(SAM-SLH-Y)

01.02.2013 16:46:10 TSI

Editör: Wan Haber