'Bursa'yı sevenlerin dergisi' sloganıyla yayın hayatına başlayan Yeşil Bursa, ilgi çekici konu ve araştırmaların yer aldığı dopdolu yeni sayısıyla okurlarıyla buluştu.
Yayın kurulu ve yazar kadrosunu akademisyen ve araştırmacıların oluşturduğu Yeşil Bursa, zengin muhtevasıyla göz dolduruyor. Prof. Dr. Mefail Hızlı'nın, 'Bursa Düğünlerine Yapılan Son Osmanlı Düzenlemesi' başlıklı yazısı okuyanları şaşırtacak.
Araştırmacı Yazar Mahmut Bi, 'Kafdağı'ndan Uludağ Eteklerine Göç' yazısıyla, Kafkas halklarının tarih, kültür ve hayatlarını tanıtıyor.
Yrd. Doç. Dr. Doğan Yavaş, Muradiye Külliyesi restorasyonunu anlatıyor.
Beyaz Cennet Uludağ'dan ilginç anılar, Anadolu'dan kalkıp Rumeli'ye giderek, oralarda Türklüğün ve İslamiyet'in yayılması için çaba sarf eden Ulu Derviş Sarı Saltuk'un hayatı ve menkıbeleri, Batı Trakya seyahatinden izlenimler, Umurbey'de Boğaz manzaralı Pars Bey konağı, Mehmet Akif ruhuyla Balkan savaşlarına bakış, Makedonya dağlarında yaşayan Kocacık Yörükleri, Atatürk'ün ilk aşkı Eleni'nin yazdıkları, Bursa'daki Balkan derneklerine bakış, Gürsu İğdir köyünde gazilerden hatıralar, ilk dokuma sanayiinin kurulduğu mahalle, dergide yer alan ilgi çekici konulardan bazıları.
(MŞ)

21.02.2013 12:21:06 TSI

Editör: Wan Haber