Yenimahalle Belediyesi, hurdacılık yaparak geçimlerini sağlayan ve çıkan yangında evleri küle dönen aileye yardım elini uzattı.
Serhat Mahallesi'ndeki bir gecekonduda kiracı olan Muammer Güçlü ve ailesi geçtiğimiz hafta bir gece yarısı çıkan yangında canlarını zor kurtarırken evleri ve eşyaları küle dönmüştü. Emekli maaşıyla 5 çocuğunun eğitim masraflarını karşılayamadığı için kağıt ve hurda toplayarak geçimlerini sağlamaya çalışan Muammer Güçlü ile eşine Yenimahalle Belediyesi yardım elini uzattı.
Yangının meydana gelmesinin ardından Gimat Zabıta Karakolu görevlileri aracılığıyla Yenimahalle Belediyesi'nin Toplumsal Dayanışma Birimi ELELE ile irtibata geçti. Ailenin yardım talebi üzerine önce kiralık ev sağlandı, sonra da yardımsever vatandaşların bağışladığı ev eşyaları eve yerleştirildi. Aile, ELELE'nin yardım eliyle başlarına gelen felakete rağmen hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilme şansını yakaladı.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Göreve geldiğimiz günden buyana ilçemizde tüm ihtiyaç sahiplerine imkanlarımız ölçüsünde destek olmaya çalışıyoruz. Toplumsal Dayanışma Birimimiz Elele aracılığıyla şuana kadar 2133 aileye kıyafet, 300'ü aşkın aileye de ev eşyası yardımında bulunduk." dedi.
Yeni evinde yeni bir yaşama başlamanın mutluluğunu yaşayan Muammer Güçlü, Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
(BK-ÖZ-Y)

05.02.2013 10:06:30 TSI

Editör: Wan Haber