Erzurum'un Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali için başlatılan isim kampanyası halktan büyük ilgi gördü. Yeni terminal için çok sayıda isim önerisinde bulunan Erzurumlular, yapılacak değerlendirmenin sonuçlarını dört gözle bekliyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali için başlattığı isim kampanyasına katılım yüksek düzeyde oldu. Kampanyaya Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi başta olmak üzere sosyal paylaşım siteleri ve telefon aracılığıyla katılan Erzurumlular, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali için çok sayıda isim önerisinde bulundular.
Büyükşehir Belediyesi'ni telefonla arayanların yanı sıra, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden kampanyaya dahil olan Erzurumlular, tarihe mal olmuş şahsiyetlerden siyasetçilere, tabii ve doğal güzelliklerinden kültürel zenginliklerine varıncaya kadar şehri sembolize eden onlarca isim üzerinde durdular. Büyükşehir Belediyesi'nce başlatılan isim kampanyasına yurt dışında yaşayan Erzurumlu gurbetçilerle hemşehri derneklerinden de katılım oldu. Dernek yöneticileri, birbirleriyle iletişim kurdukları internet sitesi ve sosyal paylaşım ağlarında adeta isim seferberliği ilan ederken, ayrıca yeni terminalin Erzurum'a hayırlı olması dileklerinde de bulundular.
BAŞKAN KÜÇÜKLER'DEN TEŞEKKÜR
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali için başlattıkları isim kampanyasının Erzurumlulardan çok büyük bir ilgi gördüğünü bildirdi. Başkan Küçükler, "Yeni terminale isim verilmesi hususunda halkımızın görüşlerini almak amacıyla başlattığımız kampanya, sonuçları itibariyle bizi fevkalade memnun etti. Erzurumlu hemşehrilerimiz bu kampanyaya katılarak birbirinden özel ve güzel çok sayıda isim önerisinde bulundular. Bizim arzumuz Erzurum'un bağrından çıkarak insanlık adına önemli hizmetlerde bulunmuş değerli şahsiyetlerimizin isimlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarıp, anlatabilmek. Kaldı ki, bu aynı zamanda bizim için bir vefa borcu. Dolayısıyla bu sürece katkı koyan ve başlattığımız isim kampanyasına katılarak büyük bir duyarlılık gösteren kadirşinas tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Önerilen isimler üzerinde önümüzdeki günlerde bir değerlendirme yapacak ve sonucu kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.
İŞTE ÖNERİLEN İSİMLER...
Öte yandan başlatılan kampanya kapsamında Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali için önerilen isimler şöyle:
"Nene Hatun, Kazım Karabekir, Dadaş, Dadaşlar, EŞOT (Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmesi), EŞTİ (Erzurum Şehirlerarası Terminal İşletmeciliği), ETİ (Erzurum Terminal İşletmeciliği), Recep Akdağ, Nafiz Kotan, Aşık Yaşar Reyhani, İpekyolu, Aşık Sümmani, Aşık Emrah, Raci Alkır, Alvarlı Efe, Fetullah Gülen, Kardelen, Karkent, Huma Kuşu, Palandöken, Emir Saltuk, Kar Tanesi, 12 Mart, Gardaş, Gardadaş, Büyük Doğu, Eryiğit, Rıfkı Salim Burçak, Abdurrahmangazi, Erzurum Bölge Otogarı Büyük Erzurum Terminali, Sarı Gelin, İbrahim Hakkı Hazretleri"
(ERZ-AT-Y)

07.01.2013 15:55:59 TSI

Editör: Wan Haber