Gaziemir Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle yürütülen girişimcilik eğitimlerine katılan Sabri Korkmaz adlı Sarnıçlı genç hayallerinde işyerini kurup, kendi işinin patronu olmayı başardı.
Gaziemir Belediyesi ile KOSGEB'in birlikte düzenlediği Yeni Girişimci Desteği Projesi, hayatları değiştiriyor. Uzun süre tekstil makinelerinin tamiratını yapan ama bir gün kendi işini kurmanın hayaliyle yaşayan 34 yaşındaki Sabri Korkmaz'ın hayatı girişimcilik projesiyle değişti. İşte Sarnıçlı genç adamın öyküsü:
Tekstil sektöründe kendi işyerini kurarak hizmet vermeyi amaçlayan ancak geçen yıl Nisan ayında eşi Gülcan Korkmaz ile evlenen ve tüm birikimlerini düğüne harcadığı için hayallerini erteleyen Korkmaz, belediye işbirliğiyle düzenlenen çalışmayı tesadüfen öğrendi. Düğünden sonra maddi imkanlarının yetersizliğinden dolayı işyeri açma planını erteleyen genç adam, katıldığı eğitimleri başarıyla tamamlayınca KOSGEB'den 24 bin TL'lik krediyi almaya hak kazandı. Ağustos 2011'de hibe krediyi aldıktan sonra kolları sıvayan genç adam, Korkmaz Makina'yı kurup eşiyle birlikte işinin patronu oldu.
GENÇ ÇİFT OMUZ OMUZA ÇALIŞIYOR
Tekstil makineleri tamiratı, bakımı ve yedek parça tedarikçisi olarak işini başlatan Sabri Korkmaz, eşinin de devreye girmesiyle 2 adet tekstil makinesi alarak eşini de işe dahil etti. Eşine ilik açma, düğme dikme, çıt çıt, kuşgözü çakma gibi tekstil işlerini öğreten genç adam, eşiyle birlikte ekmek teknelerini omuz omuza büyüttü. Sarnıçta faaliyet gösteren tekstil firmalarının büyük çoğunluyla iş yaptığını söyleyen Korkmaz; "Şu an iş yerimizde iki kişi çalıştırıyoruz. Yakın zamanda daha büyük dükkana taşınarak, personel sayısını 10'a çıkarmayı planlıyoruz" dedi.
Hayali olan herkesin hayallerinin peşinden sonuna kadar koşması gerektiğini ifade eden Sabri Kokmaz sözlerine şöyle devam etti: "Tam hayallerimden vazgeçmek üzereyken belediye bana umut ışığı oldu. Hayallerime kavuşmamda gereken desteği veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür ediyorum."
BAŞKAN ŞENOL'DAN TAM DESTEK
Sabri Korkmaz'la evlenmeden önce grafikerlik yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Grafikerlik Bölümü Mezunu Gülcan Korkmaz, daha önce tekstil işlerinden anlamadığını dile getirirken "Eşim sayesinde tekstil işini öğrendim, ikinci bir işim oldu. Bu dükkan sayesinde hem biz ekmek paramızı kazanıyoruz hem de çalışanlarımıza ekmek parası kazandırıyoruz" şeklinde konuştu.
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin'le birlikte genç çiftin iş yerini ziyaret eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol genç çiftten yaptıkları işler hakkında bilgi aldı. Genç çiftleri azimlerinden ve özgüvenlerinden dolayı tebrik eden Şenol, gençlere yılmadan çok çalışmalarını ve işlerini daha da büyütmelerini tembihlerken, istedikleri her konuda kendilerine destek vereceğini söyledi.
(BK-)

20.02.2013 13:16:36 TSI

Editör: Wan Haber