Yeni Çeltek Kömür İşletmesi, yerin metrelerce altında çalışan maden işçilerinin evlerinde aileleriyle karşılaşabilecekleri doğalgaz ve soba zehirlenmelerine karşı detektör uygulaması başlattı.
Kış mevsimi ile birlikte sıklıkla yaşanmaya başlayan doğalgaz ve kömür zehirlenmelerine karşı Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, işçilerinin can güvenliğini yer altında detektörlerle sağladıklarını belirterek, yerin metrelerce altında çalışan maden işçilerinin evlerinde aileleriyle karşılaşabilecekleri doğalgaz ve soba zehirlenmelerine karşı detektör uygulaması başlattıklarını söyledi.
Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ndeki Yeni Çeltek Kömür İşletmesinde, bir milyon lira maliyetle alımı yapılan iş makinelerinin hizmete girmesi münasebetiyle düzenlenen törene katılan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, burada işçilerle birlikte dua etti, kazasız bir yıl olması dileğiyle kurban kesti. İşçilerle birlikte yemek yiyen Coşkun, burada yaptığı konuşmada bir önceki yılı iki kat ciro ve karla kapattıklarını belirterek, 2013 yılının da aynı başarıya devam etmesi temennisinde bulundu.
İşçi sağlığı ve güvenliği konusuna değinen Coşkun,"Yer altındaki madenlerin çıkarılması ülkemiz için hayati önem taşıyor. Ancak bundan daha önemlisi de çalışanlarımızın can güvenliğinin ve sağlanmasıdır. Yerin metrelerce altında çalışan işçilerimizin sağlıkları bizim için her şeyden önemli. Teknolojik olarak tüm madenlerimiz de bilgisayarlı gaz detektör sistemlerimiz bulunmaktadır. Her türlü önlemi azami oranda alıyoruz. Tüm arkadaşlarımızın da daha dikkatli ve özenli olmalarını istiyorum" dedi.
Kendisini dinleyen maden işçilerine "Doğalgaz veya soba için gaz dedektörünüz var mı?" şeklinde bir soru yönelten Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Coşkun, aldığı 'hayır' yanıtını alınca, "Yer altındaki güvenliği evlerinizde de alın istiyorum. Doğalgaz ve soba zehirlenmelerine karşı gaz uyarısı bulunan sistemin maliyeti eğer toptan alınırsa 20 TL tutarında. Bu sistemin takılması için şirket elektrikçilerimiz görevlendireceğiz. İşletme müdürümüzün bu işlemi özellikle takip etmesini istiyorum. Üç paket sigara fiyatına yapılabilecek bu çalışma ile evlerinizde de ailenizle birlikte daha güvende olacaksınız. Tüm kurumlar için örnek teşkil edecek bir uygulama olacak. Herkes, çalışanlarını bu sinsi düşmandan koruyabilir" diye konuştu.
(ÖE-AÖ-Y)

21.01.2013 15:19:27 TSI

Editör: Wan Haber