Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak beldesinde düzenlene Türkiye Yelken Federasyonu Yarıyıl Kupasında yarışçılar ödüllerini aldı.
Türkiye Yelken Federasyonu'nun (TYF) 2013 yılı programı kapsamında Yarıyıl Kupası'nın ilk ayağı Yalıkavak'ta tamamlandı. Türkiye'nin en büyük yelken yarışı organizasyonuna olan yarışlara 315 yarışçı katıldı. 80 hakemin de katıldığı yarışlar sonrasında yarışçılar kupalarına kavuştu. 3 gün süren yarışlarda rüzgarın da etkisi ile yelkenciler zaman zaman zor anlar yaşadı. 1 kişinin hafif şekilde yaralandığı yelken yarışlar Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'ın da katılımı ile son buldu. Ödüleri Yalıkavak Belediye başkanının elinden alan yarışçılar çok mutlu olduklarını ve çok güzel bir yarış olduğunu ifade ettiler.
Yarışmada; Optimist genel kategorisinde birinci Yücehan Arslan, ikinci Can Pehlivan, üçüncü Haluk Çalın, Laser Radial kategorisinde birinci Pınar Kaynar, ikinci Alp Rona Rodopman, üçüncü Can Akdurak, Laser Standart kategorisinde birinci Mustafa Çakır, ikinci Onur Bilgen, üçüncü Utku Gönerer oldu. Yarışmada dereceye girenler kupalarını aldı.
Mustafa Saruhan, organizasyonların devam edeceğini belirterek "Bu gibi organizasyonlara devam edeceğiz. Büyük bir organizasyon oldu. Bundan sonra bu gibi aktivitelerimiz sürecek" dedi.
(EA-İK)

02.02.2013 15:55:21 TSI

Editör: Wan Haber