Van Eğitim Derneği'nin katkılarıyla yapılan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Anadolu Lisesi düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı.
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Anadolu Lisesi'nin açılış programına Van Valisi Münir Karaoğlu, Vali Yardımcısı Zafer Yılmaz, Van Eğitim Derneği ve Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yakup Simeklioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanı Feridun Irak, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende öğrenciler adına konuşan Dilek Irmak adlı öğrenci, ilde meydana gelen depremin okullarını yıkması nedeniyle okullarından ve öğretmenlerinden ayrı kalmanın hüznünü yaşadıklarını belirtti. Yeni okullarına kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade eden Irmak, "Biz gençler olarak, siz büyüklerimizin bize gösterdiği hedefler doğrultusunda çalışacağımıza söz veriyoruz" dedi.
Vali Münir Karaloğlu ise, ilde meydana gelen depremler nedeniyle yıkılan okulların yerine yeni yapılan derslikler hakkında bilgiler verdi. Depremde 66 okulun ve bununla beraber bin 15 dersliğin yıkıldığını hatırlatan Karaloğlu, ilde deprem sonrasında 133 okul ve 2 bin 613 dersliğin yapıldığını ifade etti. Karaloğlu, "Yardım Sevenler Derneği Anadolu Lisesi, bildiğiniz gibi depremde yıkılan okullarımızdan bir tanesiydi. Çocuklarımız geçen seneyi ve bu ilk dönemi misafir okullarda okumak zorunda kaldılar. Ama şimdi güzel ve sıcak bir okula kavuşmanın mutluluğunu onlar da, bizler de hep beraber yaşıyoruz" dedi.
Van Eğitim Derneği'nin 2009 yılında Yakup Simeklioğlu başkanlığında bir grup Vanlı tarafından kurulduğunu ifade eden Karaloğlu, "Van'da hem eğitimin fiziki altyapısına hem de eğitim kalitesinin artması noktasında hizmet etmek üzere kurulan bu derneğimizi biz de teşvik ettik. Amacımız, Van'da yaşayan halkımızın tamamını bir şekilde eğitimle irtibatlandırmaktı. Eğer biz, okul-öğrenci-veli işbirliğini sağlayamazsak, ilimizde kamuoyunu eğitimle irtibatlandıramazsak, inanın eğitimde başarıyı yakalamamız mümkün değildir" dedi.

"HERKES OKUL YAPAMAYABİLİR, AMA EĞİTİME MADDİ VE MANEVİ DESTEKTE BULUNABİLİR"
Van'ın son yıllarda üniversite sınavlarındaki başarısız oluşuna dikkat çeken Karaloğlu, özellikle Vanlı işadamlarının bu konuda önayak olması gerektiğini söyledi. Her Vanlının eğitime bir şekilde destek vermesi gerektiğini de vurgulayan Karaloğlu, "Van'ın komşusu olan Bitlis son 3 yılda üniversite sınavlarında Türkiye birincisi oluyor. Çünkü Bitlis'te yaşayan ya da yaşamayan işadamları tarafından kurulan Eğitim Derneği ildeki başarıda büyük paya sahiptir. Bizler de eğer eğitimde başarılı olmak istiyorsak, eğitime daha fazla destek vermemiz gerekiyor. Herkes okul yapamayabilir, ama herkes eğitime maddi ve manevi destekte bulunabilir. Bu nedenle sadece Van'da yaşayanlar değil; atasının, dedesinin mezarları bu topraklarda olan bütün Vanlılara çağrıda bulunuyoruz, Van'da eğitimle siz de bir şekilde ilgilenin. Van Eğitim Derneği'nin yanında, yakınında yer alın. Bu dernek mutlaka Van Eğitim Vakfı'na dönüşsün. Bu duygu ve düşüncelerle açılışını yapacağımız okulumuzun ilimize ülkemize, eğitim camiasına ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Programda bir konuşma yapan Van Eğitim Derneği Başkanı Yakup Simeklioğlu ise, 2009 yılında kurulan derneğin yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler verdi. İlde meydana gelen depremler sonrasında Van Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nin (TÜRMOB) girişimleri sonucu muhasebeciler için kurulduğunu dile getiren Simeklioğlu, "Meslek mensuplarımız kendi bürolarında hizmet vermeye başlayınca, prefabrik tesisimiz Van Eğitim Derneği'nin talebi üzerine Van Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmiştir. Derneğimizin eğitime ve eğitim camiasına yapacağı katkılar devam edecektir. Okulumuz ilimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesilerek sınıflar gezildi.
(ATL-MSA-Y)

12.02.2013 16:31:30 TSI

Editör: Wan Haber